Коли воротар — «на каблуках», або Як «Звягель» 14 разів житомирян засмутив

Коли воротар — «на каблуках», або Як «Звягель» 14 разів житомирян засмутив

14:0 — такий неймовірний для футболу рахунок було зафіксовано у матчі чемпіонату області між новоградським «Звягелем» та командою «ЖитомирПлюс». Гра п’ятого туру відбулася минулої суботи на місцевому стадіоні «Авангард».


Вісім м’ячів влетіло у ворота житомирських футболістів до перерви, ще шість — у другій 45-хвилинці. Футбол у виконанні гостей моментами скидався на цирк (у попередніх чотирьох турах вони вже пропустили 33 (!) голи). Тож, і деякі глядачі, яких, до речі, зібралося на трибунах чимало, розважали себе не тільки спогляданням гри. Після десятого голу дехто втомився рахувати самостійно і раз-по-раз звертався до бокового арбітра, аби той нагадав, який наразі рахунок. Суддя, щоправда, вперто ігнорував уболівальницькі кпини.
Тоді місцева публіка поодинокими голосами почала закликати гравців «Звягеля», аби ті дозволили гостям провести бодай гол престижу. Хоча, про який престиж може йти мова за такого розгрому? Словом, футбольне дійство минало весело і якось нетипово. Тому кліше, на кшталт, «безкомпромісна боротьба на кожному клаптику поля» залишимо для майбутніх репортажів.
Не до жартів у 5-му турі було іншим двом командам, що представляють місто Новоград-Волинський і район.
ФК «Авангард» із рахунком 4:1 поступився у Бердичеві. А городницьке «Полісся» на виїзді мінімально (1:0) програло своїм житомирським тезкам.
Чергові три очки взяв СК «Коростень», здолавши у гостях «Полісся» (Олевськ), — 3:0. А коростенський «Мал» удома поступився андрушівській «Фортуні» — 1:3, — повідомляє сайт Житомирської обласної федерації футболу.
Таким чином в одноосібні лідери обласного чемпіонату вийшла «Фортуна», яка має 11 очок після 5 ігор. СК «Коростень» після 4 ігор має 10 очок.
У представників Звягельщини поточні здобутки наступні: «Полісся» (Городниця) — 6 очок (3 гри), «Звягель» (Новоград-Волинський) — 4 очки (4 гри), «Авангард» — 4 очки (4 гри).
Олег БРЮХАНОВ