Зміни до Положення про надання разової грошової допомоги громадянам за рахунок коштів міського бюджету

Управління праці та соціального захисту населення міської ради інформує, що рішенням міської ради від 21.04.2016 р. №92 було внесено зміни до Положення про надання разової грошової допомоги громадянам міста.
Допомога передбачена наступним категоріям громадян: учасникам АТО та членам сімей учасників АТО; у зв’язку зі скрутними життєвими обставинами; на встановлення індивідуального опалення в багатоквартирних будинках, що примусово відключені від централізованого опалення; у зв’язку з проведенням робіт, що пов’язані з необхідністю газифікації або водопостачання житла окремим категоріям громадян; на проведення оперативного лікування; внутрішньо переміщеним особам із територій проведення антитерористичної операції у виняткових випадках; на поховання деяких категорій осіб, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.07 р. №99; на оплату ритуальних послуг особам, які здійснили поховання загиблих учасників АТО.
Окремо наголошуємо, що істотною умовою надання допомоги учасникам АТО, допомоги у зв’язку зі скрутними життєвими обставинами та допомоги на встановлення індивідуального опалення є врахування рівня доходів громадян. Допомога у перерахованих випадках надається за умови, якщо середньомісячний сукупний дохід сім’ї заявника, в розрахунку на одну особу, не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу (в 2016 році ця величина складає 1930 грн.).
Допомога інвалідам війни внаслідок участі в АТО та допомога сім’ям загиблих учасників АТО надається без урахування рівня доходів сім’ї заявника.
Особа, яка звертається за допомогою, до заяви додає наступні документи: ксерокопію паспорта; копію реєстраційного номера облікової картки платника податку (ідентифікаційний номер); документи, що підтверджують мотивацію звернення; довідку про склад сім’ї; довідки про доходи повнолітніх членів сім’ї за останні 6 місяців, що передують місяцю звернення.
Л.ХРУЩ, начальник управління