Чи не «перестаралися» працівники газового господарства, від’єднуючи будинок по вулиці Штепіна?

Чи не «перестаралися» працівники газового господарства, від’єднуючи будинок по вулиці Штепіна?

Про конфлікт, що виник між власниками будинку по вулиці Штепіна, 24, та бригадою газового господарства, яка приїхала від’єднувати їхню оселю від газопостачання за борги, газету «Звягель» сповістив власник згаданого будинку В’ячеслав Громадецький.
За його словами, на момент приїзду газовиків, вдома знаходилися його дружина й діти. Сам він був відсутній. Спираючись на папери, працівники газового господарства збиралися від’єднати будинок від газопостачання. Натомість жінка, власниця оселі, продемонструвала їм квитанції про сплату боргу, які, нібито, до уваги взяті не були. Виникла суперечка, в ході якої один із працівників газового господарства відштовхнув жінку, і вона вдарилася об стіну будинку, зазнавши травм…

«Я поспіхом приїжджаю додому, бачу, що моя дружина — у крові, а вони либляться… Ми викликали поліцію. Потім були у слідчого, який нам пояснив, що є всі підстави для того, щоб порушити кримінальну справу, проте порадив, враховуючи незначні травми, почекати вибачень від газовиків. Словом, пожаліти, не псувати життя людині», — розповів далі В’ячеслав Вітольдович.
Також він запевнив, що боргу за газопостачання не має. Не виключено, що сталося непорозуміння, оскільки родина — багатодітна і має право на пільги.
«У мене все сплачено, є відповідні квитанції. Ми кожні півроку документи на пільги поновлюємо. Всі інші організації, які надають послуги, отримали довідки, що наша родина має пільги, а вони, кажуть, не отримали. То нехай їдуть у соцзабез і там розбираються…», — завершив свою розповідь чоловік і додав, що вони з дружиною поки що ходу справі не давали. Чекають вибачень…
Із приводу цієї ситуації газета «Звягель» звернулася за коментарем до директора Новоград-Волинського управління експлуатації газового господарства Ігоря Лучицького. Ігор Леонідович відповів, що ніякою інформацією щодо цього інциденту не володіє.
Що ж до конфліктів, які виникають між працівниками газового господарства і власниками осель, які від’єднують від газопостачання, то Ігор Лучицький пояснив наступне: «Ми від’єднуємо за дорученням «Газзбуту» — організації, яка постачає газ (ми лише обслуговуємо мережі). Нам дають доручення з переліком абонентів, які мають заборгованість і підлягають від’єднанню, і ми тільки виконуємо цю роботу. Навіть не попереджаємо, попереджає про від’єднання «Газзбут». Їхній головний офіс знаходиться у Житомирі, а представник — у Новограді-Волинському, по вулиці Пушкіна, 8. Тобто, щодо заборгованості — всі питання абоненти повинні адресувати у «Газзбут».
Насамкінець додамо, що у міськвідділі поліції газеті «Звягель» підтвердили, що було звернення від вищезазначених громадян, котрі проживають по вулиці Штепіна, 24. «Проводиться перевірка», — пояснив в.о. начальника поліції П.М.Коптійчук.
Олег БРЮХАНОВ