Офіційно: зарплата міського голови та його заступників складає від 7,5 до 12,5 тис. грн. на руки

Під час проведення однієї з розширених нарад із працівниками апарату міськвиконкому міський голова Віктор Весельський озвучив заробітні плати окремих працівників — гроші «чистими», які вони отримали на руки за підсумками роботи у травні.
Дана інформація, надрукована у газеті «Звягель» №23 від 3 червня 2016 року, викликала жвавий інтерес серед громади міста, а відповідно — питання, з якими городяни звертаються до газети. Так, громаду міста зацікавила заробітна плата працівників найвищої керівної ланки — міського голови, його заступників, секретаря міської ради, керуючого справами міської ради, яка під час згаданого засідання названа не була.
Тож, керуючись ст.34 Конституції України, ЗУ «Про звернення громадян», ЗУ «Про інформацію», ЗУ «Про доступ до публічної інформації», ЗУ «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», газета «Звягель» звернулася до міського голови В.Л.Весельського з відповідним інформаційним запитом.
Невдовзі ми отримали відповідь за підписом міського голови, яку дослівно пропонуємо вашій увазі:
«На ваш інформаційний запит про надання офіційної інформації щодо розміру заробітної плати із зазначенням посадового окладу, надбавок, премій та інших доплат працівників найвищої керівної ланки міськвиконкому, а саме: міського голови, заступників міського голови, секретаря міської ради, керуючого справами міської ради, повідомляємо наступне.
Постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2015 р. №1013 підвищено на 25% посадові оклади керівних працівників, спеціалістів і службовців, у тому числі і посадові оклади яких затверджені постановою КМУ від 09.03.2006 р. №268.
Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2015 р. №1013, згідно з рішенням міської ради від 23.12.15 р. №19, в межах кошторисних призначень, передбачених на оплату праці з нарахуваннями на 2016 рік, проводиться оплата праці з нарахуваннями міському голові, секретарю міської ради, заступникам міського голови та працівникам виконавчих органів міської ради.
Варто зауважити, що відповідно до договору оренди від 06.11.2015 р., міський голова щомісячно сплачує від 2700 до 3500 грн. за орендоване житло.
Підготував Олег БРЮХАНОВ