Хроніка 27/2016

Хроніка 27/2016

ПРОКУРОРА МІСЦЕВОЇ ПРОКУРАТУРИ ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ СПІЙМАЛИ НА ХАБАРІ
«Якихось» 12 тис. грн. хотіли отримати від підприємця за непритягнення його до кримінальної відповідальності співробітник місцевої прокуратури зі співучасником. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Житомирської області, з посиланням на прокурора області Любомира Війтовича.
Затримання проводилося слідчим відділом обласної прокуратури, спільно з головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю, а також підрозділом «А» СБУ.
Дії підозрюваних кваліфікуються за ч.3 ст.368 (Одержання неправомірної вигоди) КК України.
04141.com.ua

У ЦЕНТРІ ЖИТОМИРА У БАГАЖНИКУ «BMW» ВИЯВИЛИ… ЖІНКУ
У багажнику зупиненого автомобіля патрульні виявили жінку. Про це 28 червня повідомляє патрульна поліція Житомира на своїй сторінці «Фейсбук».
«Сьогодні зранку, о 7:20, патрульні поліцейські зупинили автомобіль «БМВ-318». Було встановлено, що водій під час керування транспортним засобом перебував у стані алкогольного сп’яніння. У ході поверхневої перевірки автомобіля була знайдена людина, зачинена у багажнику. Нею виявилася жителька Житомира. Зі слів постраждалої стало відомо, що водій є її знайомим, проте утримував жінку в багажнику проти її волі протягом 6 годин», — інформує патрульна поліція.
На місце події була викликана слідчо-оперативна група.
Житомир.info

63-РІЧНИЙ БЕРДИЧІВЛЯНИН ЗАГИНУВ ПІД ПОТЯГОМ «ХЕРСОН-ЖИТОМИР»
У Бердичеві, 23 червня, до чергової частини поліції надійшло повідомлення про загибель чоловіка під потягом. Правоохоронці, прибувши за викликом, встановили, що загиблим є 63-річний місцевий житель. За свідченнями очевидців, таким чином він вчинив самогубство.
«Близько 8:50 до Бердичівського відділу поліції від чергового місцевого залізничного вокзалу надійшло повідомлення про загибель людини під колесами пасажирського потяга сполученням «Херсон-Житомир». Працівники поліції встановили, що загиблим є 63-річний бердичівлянин. Зі слів свідків та очевидців, чоловік навмисно вийшов на колію та, незважаючи на застереження та намагання людей його врятувати, залишився там, очікуючи потяга. За словами рідних, чоловік вів усамітнений спосіб життя», — йдеться в повідомленні ГУНП в Житомирській області.
За матеріалами ГУНП в Житомирській області

ЧОЛОВІК ІЗ РУШНИЦІ СТРІЛЯВ У ДРУЖИНУ
23 червня до поліції звернулася жителька с.Зубковичі Олевського району з повідомленням про злочин. Жінка розповіла, що колишній чоловік, перебуваючи у стані сп’яніння, напередодні увечері у ході сварки стріляв у неї з рушниці. Про це повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.
«За словами 44-річної заявниці, суперечка між нею та колишнім чоловіком відбувалась на подвір’ї її домогосподарства. У розпалі емоцій останній вхопив рушницю та вистрелив у бік жінки, на щастя, не влучивши. До села виїздила слідчо-оперативна група Олевського відділення поліції, працівники якої вилучили низку речових доказів, у тому числі — гільзу від зброї. На даний час встановлюється місцезнаходження самої рушниці. Чоловік підтвердив поліцейським слова заявниці щодо вказаної події.
За цим фактом розпочато кримінальне провадження за статтями 15 (Замах на злочин) та 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання відносно 47-річного чоловіка міри запобіжного заходу. Йому може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 15 років», — йдеться у повідомленні.
За матеріалами ГУНП в Житомирській області

НА МОТОЦИКЛІ НАЇХАВ НА ПОЛІЦЕЙСЬКОГО
21 червня у с.Кошелівці Пулинського району 25-річний місцевий житель, намагаючись втекти від поліцейських, вчинив наїзд мотоциклом на одного з них. Про це повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.
«На місці події було встановлено, що хлопець, ігноруючи вимогу правоохоронця про зупинку, на одній із вулиць села вчинив дорожньо-транспортну пригоду, під час якої травмував 27-річного поліцейського. Чоловікові була надана необхідна медична допомога без госпіталізації. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. За попередньою інформацією, причиною таких дій стали наявні порушення у реєстрації та ввезенні мотоцикла на територію України, зокрема, на ньому знаходився державний номерний знак, зареєстрований за іншим транспортним засобом. Нині досудове розслідування триває. Чоловікові, відповідно до санкції статті, може загрожувати покарання від обмеження до позбавлення волі терміном до 5 років», — йдеться у повідомленні.
За матеріалами ГУНП в Житомирській області

НА МІСЬКОМУ ПЛЯЖІ ВТОПИВСЯ 9-РІЧНИЙ ХЛОПЧИК
Як повідомила на своїй сторінці в «Фейсбук» жителька Новограда-Волинського Надія Валінкевич, минулої п’ятниці на міському пляжі Новограда-Волинського, близько 16 год., втопився 9-річний хлопчик, Назарчик, який проживав разом із сестрою. На пляжі, де були люди, і мали б працювати рятувальники.
Друзі, які взяли Назарчика з собою на пляж, розповідають, що не знали про те, що він не вміє плавати, а коли той почав захлинатися водою, то подумали, що він жартує! Зрозуміли, що хлопчик не жартує, коли той вже лежав на дні. «Швидку» викликали занадто пізно…
Мама потопельника — на заробітках, хлопчик мешкав із дорослою сестрою. Що це: дитяча безтурботність чи людська недоглядність?
Інформацію про подію підтвердили у Новоград-Волинському міському відділі поліції.
04141.com.ua

НА ОКОЛИЦІ ЖИТОМИРА ВИЯВИЛИ ГРАНАТОМЕТИ
Схованку з гранатометами та боєприпасами виявила у занедбаному виробничому приміщенні льонокомбінату на околиці Житомира Служба безпеки України спільно з поліцією.

Правоохоронці вилучили зі схрону ретельно запаковані у поліетилен два гранатомети «РПГ-22» та майже 800 набоїв калібру 7,62 мм.

Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. Засоби ураження передані на експертне дослідження. Тривають слідчі дії.
Прес-група УСБ України в Житомирській області