Звягельський баскетбол живий лише завдяки місцевим ентузіастам

Звягельський баскетбол живий лише завдяки місцевим ентузіастам

25 червня баскетбольний клуб «Звягель» (Сергій Тимощук, Євген Климець, Роман Рудюк і Андрій Василюк ) та юнацька команда «Zvyagel Junіors», укомплектована учнями місцевої ДЮСШ (Владислав Пилипчук, Саша Савін та Сергій Лемещук), взяли участь у чемпіонаті України з баскетболу 3х3 «Zhytomyr Сup 3x3», який відбувся у Житомирі, на майдані Корольова. На турнір заявилися близько трьох десятків команд — найсильніші баскетбольні колективи Житомирщини й сусідніх областей.
Враховуючи те, що наша доросла команда не мала можливості проводити тренувальні збори протягом останніх місяців, їхній виступ можна вважати успішним. У першому груповому етапі жереб звів звягельчан із віце-чемпіоном першості Житомира з баскетболу — командою «Профільтех», а також із давнім суперником — БК «Попільня».
У перших своїх матчах звягельські та попільнянські баскетболісти поступилися титулованій житомирській команді і вирішували долю другого місця, яке дозволяло вийти в наступну стадію змагань, в очному поєдинку, де впевнено переміг БК «Звягель».
До наступної стадії вийшли шість найсильніших команд, які, відповідно до жеребу, були поділені на дві групи по три команди. БК «Звягель» потрапив у групу з майбутніми призерами цього турніру — знову з «Профільтехом», а також — чемпіоном Житомира та четвертою командою першої ліги чемпіонату України — БК «Житомир». Обом житомирським командам «Звягель» поступився, хоча й тримався гідно.
Команда Новоград-Волинської ДЮСШ поїхала на турнір без своїх високих центрових, тому трійка легких форвардів не мала шансів проти команд із на голову вищими гравцями. Але, попри це, «Zvyagel Junіors» у своїй групі зумів виграти один матч із трьох. Після групового етапу по одній перемозі мали ще дві команди, тому «молодший Звягель» не зумів вийти з групи лише за додатковими показниками.
У черговий раз наші спортсмени доводять, що, всупереч відсутності нормальних майданчиків для тренування у нашому місті та підтримки цього виду спорту з боку місцевої влади, вони гідно представляють Новоград-Волинський на різного рівня змаганнях.
Дякуємо перевізнику Олександру Гороху, відомому серед звягельчан як «Бус Онлайн», який звозив наші команди на змагання лише за собівартість транспортування, а також єдиній людині, яка допомогла фінансово — любителю баскетболу, громадському активісту та приватному підприємцю Володимиру Сальчуку (магазин «Life»), який надав третину потрібних на участь у змаганнях коштів. Уже після турніру перевірив рахунок і побачив, що ще 50 грн. надійшло від людини, яка також нам постійно допомагає. Це — Лілія Степанчук, за що їй окрема вдячність!
Закликаємо всіх прихильників однієї з найпопулярніших ігор у світі об’єднатись і розвивати баскетбол і в нашому місті!
Григорій КУЗЬМИЧ
Фото автора