Вшанували пам’ять загиблих воїнів АТО

Вшанували пам’ять загиблих воїнів АТО

26 червня у Новограді-Волинському відбулося урочисте покладання квітів до Меморіалу загиблих воїнів АТО. Схиливши голови, присутні хвилиною мовчання віддали шану тим, хто не повернувся із зони АТО.
Слово було надано міському голові Віктору Весельському, який у своєму виступі зазначив: «Шановна новоград-волинська громадо! Так вже повелося, що з початку 90-х років українська молодь завжди першою піднімалася на боротьбу. Студентська революція на граніті, Помаранчева революція, Революція гідності невпізнанно змінили нашу країну, чітко окреслили унікальну політичну українську націю на пострадянському просторі. Молодь України зробила рішучий вибір на користь демократії, правди і справедливості, гучно заявила про своє бажання бути вільними людьми у вільній країні. Ми пишаємось нашими молодими людьми — справжніми українцями.
За останні роки за Україну, за нашу Батьківщину, за її свободу і демократію, за всіх українців, на жаль, загинуло багато її синів. А ще тисячі патріотів нашої держави зараз знаходяться на передовій, захищаючи свободу, незалежність та територіальну цілісність України. З нашого міста загинуло 38 чоловік, із них — 23 — це молодь віком від 35 років. Наші герої відійшли у вічність, віддавши найдорожче — своє життя, за свою рідну землю, недочекавшись цього свята — Дня молоді.
Неможливо воскресити загиблих героїв, але ми маємо гідно вшановувати пам’ять про них. Кожен із нас має пам’ятати, якою ціною здобувається мир на нашій землі».
Затим громада міста поклала квіти до підніжжя пам’ятного знаку загиблим землякам.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради