Відбувся урочистий мітинг та покладання квітів з нагоди 20-ї річниці Конституції України

Відбувся урочистий мітинг та покладання квітів з нагоди 20-ї річниці Конституції України

\"Відбувся28 червня у Новограді-Волинському біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбувся урочистий мітинг за участю міського голови Віктора Весельського, секретаря міської ради Олени Пономаренко, першого заступника та заступників міського голови, депутатів міської ради, колективів управлінь та відділів міської ради, громадськості міста, місцевих ЗМІ.
Після покладання квітів перед присутніми з вітальним словом виступив міський голова Віктор Весельський.
«Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність — фундаментальні засади, на яких грунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.
Ухвалення Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, стало найважливішим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.
День Конституції України — єдине державне свято, що встановлено власне Конституцією, Статтею 161.
Прикро, що 20-ту річницю Конституції України наша держава зустрічає у період військових дій. Наші герої самовіддано захищають Україну від агресора, вражаючи своїм патріотизмом, мужністю і стійкістю. У цей славний день ми вклоняємося і складаємо глибоку шану всім, чиє життя забрала війна. Великий подвиг захисників нашої держави назавжди залишиться в пам’яті кожного з нас.
Сьогодні, у час великих випробувань, усім нам потрібні непохитна сила духу, стійкість переконань та милосердя. Вірю, що мудрість, терпіння, працьовитість і гордість нашого народу стануть запорукою гідного майбутнього України», — зазначив Віктор Леонідович.
Під час заходу учасниця Народного театру міського Палацу культури ім.Лесі Українки Ірина Красєва продекламувала патріотичний вірш, а від дуету у складі Валентини Мартинюк та Галини Кучинської, а також народного вокального чоловічого ансамблю «Хміль» лунали музичні вітання.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради