Хроніка 28/2016

Хроніка 28/2016

НА ТРАСІ «КИЇВ-ЧОП» ЗАГИНУЛА ЖІНКА
Фатальна дорожньо-транспортна пригода сталася 1 липня, близько 00:30, на 230-му км автодороги «Київ — Чоп», поблизу придорожнього кафе.
Як повідомляє відділ комунікації ГУНП в Житомирській області, водій автомобіля «Tоyotа Camry», 46-річний житель Тернопільської області, рухаючись у напрямку Рівного, здійснив наїзд на жінку-пішохода, яка перетинала проїжджу частину дороги. Внаслідок ДТП жінка загинула на місці пригоди.
Як з’ясували правоохоронці, котрі працювали на місці ДТП, загиблою є 38-річна жителька райцентру.
Нині у рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України, триває з’ясування причин та обставин події.
За матеріалами відділу комунікації ГУНП у Житомирській області

ЗВЯГЕЛЬСЬКІ ПОЛІЦЕЙСЬКІ РОЗШУКУЮТЬ ГРАБІЖНИКА
Правоохоронці встановили особу та нині розшукують чоловіка, який 29 червня пограбував місцеву жительку. За словами 56-річної жінки, яка звернулася до Новоград-Волинського відділу поліції, близько 08:50, поблизу під’їзду багатоповерхівки невідомий зірвав з її шиї золотий ланцюжок із хрестиком. Сума завданого збитку складає 15 тисяч гривень.
Правоохоронці розпочали заходи, спрямовані на встановлення особи зловмисника та з’ясування всіх обставин події. Згодом встановили, що кримінальне правопорушення вчинив 29-річний місцевий житель. Нині триває його розшук.
Відділ комунікації ГУНП у Житомирській області

ПІДПІЛЬНО ВИГОТОВЛЯВ… ДЕРЕВНЕ ВУГІЛЛЯ
Новоград-Волинська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом забруднення атмосферного повітря шкідливими для здоров’я людей та довкілля відходами у Романівському районі, за ч.1 ст.241 КК України.
Установлено, що на території Ольшанської сільської ради, без відповідних правовстановлюючих документів та дозволів контролюючих органів, приватний підприємець виготовляв деревне вугілля із застосуванням спеціального обладнання (діжок), унаслідок чого забруднювалося атмосферне повітря.
Під час досудового розслідування, за погодженням із процесуальним керівником, подано клопотання про накладення арешту на майно, яке задоволено слідчим суддею. Відтак, на 7 діжок вартістю понад 500 тис. грн., пристосованих для виготовлення деревного вугілля, накладено арешт.
Арешт на майно приватним підприємцем оскаржувався в апеляційному порядку, однак скаргу не задоволено, рішення суду першої інстанції залишено в силі.
Наразі у кримінальному провадженні триває досудове розслідування, яке проводиться місцевими органами поліції.
Прес-служба прокуратури Житомирської області

У БЕРДИЧЕВІ ВАНТАЖІВКА НАСМЕРТЬ ЗБИЛА ДІВЧИНКУ НА ВЕЛОСИПЕДІ…
Жахлива дорожньо-транспортна пригода сталася у Бердичеві 2 липня. Близько 16 години, на вулиці Житомирській, автомобіль «ГАЗ-53» скоїв наїзд на 14-річну дівчинку, — повідомляє сайт «Бердичівський погляд».
«Водій автомобіля «ГАЗ-53» скоїв наїзд на 14-річну дівчинку, котра рухалася на велосипеді з вулиці Руської на Житомирську. Внаслідок отриманих травм дитина загинула на місці трагедії. За словами інспекторів поліції, експертиза показала, що водій автомобіля — тверезий. Чоловік працює на Бердичівському хлібозаводі. Йому — 25 років», — інформує видання.
Житомир.info

ГАДЮКИ НАПАДАЮТЬ У ЛІСІ Й НА ГОРОДАХ
У Житомирській області гадюка вкусила підлітка, який збирав у лісі ягоди. Нещасний випадок трапився 1 липня в Андрушівці — від укусу гадюки постраждав 16-річний місцевий мешканець. Про це повідомив головний спеціаліст управління цивільного захисту населення ОДА Микола Мінчук.
«Нещастя трапилося у лісі біля села Івниця. Юнака вкусила гадюка під час збирання лісових ягід. Наразі він перебуває у районній центральній лікарні. Стан постраждалого стабільний», — повідомили в райдержадміністрації.
В управлінні цивільного захисту населення нагадують, що, вирушаючи до лісу, необхідно взувати чоботи або високі закриті черевики. Крім цього, пропонують ще декілька порад: «Якщо вас укусила змія, то найкраще не гаяти часу та якомога швидше звернутися до найближчого лікувального закладу. А ще пам’ятайте, що до гадюки не варто наближатися, хоч якою б нікчемно маленькою вона вам не здавалася. А коли вже зашипіло десь зовсім близько, то відкидайте її палицею подалі від себе», — наголошує Микола Мінчук.
Втім, гадюки атакують не лише у лісах. У с.Карвинівка Романівського району гадюка вкусила чоловіка за ногу безпосередньо на городі.
«29 червня в с.Карвинівка гадюка вкусила чоловіка 1950 р.н. за ногу. Він косив у себе на городі. Йому надали медичну допомогу в Романові, бо він був у тяжкому стані, а потім доставили до Чуднівської районної лікарні. Наразі його стан стабільний», — сказав Микола Мінчук.
Житомир.info

ЗРІЗАНЕ ЧОЛОВІКОМ ДЕРЕВО ВБИЛО ВЕЛОСИПЕДИСТА
Поліція розпочала розслідування смертельного травмування людини через падіння дерева у Черняхівському районі. Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції в Житомирській області.
«29 червня, увечері, до поліції надійшло повідомлення про те, що у дачному масиві, між селами Вільск та Вишпіль, деревом, що зрізали, смертельно травмовано людину. Працівники слідчо-оперативної групи, які виїхали на місце події, з’ясували, що близько 20:50, на території дачного масиву місцевий житель зрізав сухе дерево над дорогою, яке, падаючи, смертельно травмувало 65-річного пенсіонера, котрий у цей час проїжджав повз на велосипеді», — інформує поліція.
Попередньо встановлено, що потерпілий мав вади слуху, тому не почув шуму роботи бензопили та застережних криків того, хто проводив зрізання.
Поліцейські провели огляд місця події та вилучили низку речових доказів. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.119 (Вбивство через необережність) Кримінального кодексу України, — повідомляє прес-служба. Законодавством такі дії можуть каратися обмеженням волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.
За матеріалами відділу комунікації ГУНП у Житомирській області

ЮНАК, ЯКИЙ ХОТІВ ЗРОБИТИ «СЕЛФІ» НА ЗАЛІЗНИЧНОМУ ВАГОНІ, ВІД ОТРИМАНИХ ОПІКІВ ПОМЕР У ЛІКАРНІ
15-річний бердичівлянин Ян Ковальський 26 червня гуляв із друзями поблизу залізничного вокзалу Бердичева і вирішив зробити незвичайне «селфі». Заліз на вагон, але ледве звівся на ноги, як отримав удар струмом.
Від удару електричним струмом із напругою 27 тисяч вольт тіло юнака охопило полум’я. Хлопця привезли в опікове відділення з 80% ураження тіла.
«Важкі опіки, глибокі, велика опікова поверхня, постраждали всі частини тіла: і тулуб, і кінцівки, і голова», — розповідає дитячий анестезіолог Бердичівської ЦМЛ Тетяна Варчук.
Юнак був без свідомості, на штучній вентиляції легенів, лікарі від прогнозів утримувалися.
«Дають низький відсоток. Він — дуже важкий, дуже важкий і зараз його стан невідомий, він зараз між життям і смертю», — каже батько Геннадій Ковальський.
Юнак знаходився у опіковому відділенні Житомирської обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського, стан хлопця оцінювали як критичний. А 5 липня з’явилася інформація, що він помер.
А тим часом поліція шукає винних у тому, що сталося.
«Наразі Бердичівським відділом поліції розпочате кримінальне провадження за статтею 128 «Необережне тілесне ушкодження». Винним може бути як хлопець, так і його батьки, і працівники залізничного вокзалу», — повідомила речниця Бердичівського відділу поліції ГУНП в Житомирській області Ірина Коломієць.
На вокзалі скаржаться: пильнувати підлітків нікому. Лінійну міліцію, яка слідкувала за порядком на коліях, скоротили.
Водночас на залізничному вокзалі попереджають: ураження струмом можна отримати навіть не торкаючись дротів, достатньо наблизитися до них на критичну відстань. Тож, юних екстремалів просять утриматися від таких розваг, адже це може коштувати життя.
Житомир.info

ЗАКІНЧЕНО РОЗСЛІДУВАННЯ ВИКРАДЕННЯ ГРОШЕЙ ПРАЦІВНИКАМИ ПОЛІЦІЇ З МІСЦЯ ДОРОЖНЬО-ТРАНСПОРТНОЇ ПРИГОДИ
Слідчим відділом прокуратури Житомирської області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом викрадення двома працівниками поліції грошових коштів. Обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до суду.
Як повідомлялося раніше, два співробітники Житомирського відділу поліції ГУНП в області підозрюються у тому, що таємно викрали понад 24600 грн. із місця дорожньо-транспортної події, що сталася поблизу с.Сонячне Житомирського району. Обвинуваченим обрано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.
Крім того, на час судового розгляду обох відсторонено від займаних посад.
Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.
Прес-служба прокуратури Житомирської області