Після статті у «Звягелі» РДА порозумілася з федерацією греко-римської боротьби

У №24 від 10 червня 2016 року газета «Звягель» надрукувала матеріал «Борцям греко-римського стилю не дають приміщення для спортзалу…», в якому йшлося про непорозуміння, що виникло між федерацією греко-римської боротьби, яка мала наміри орендувати приміщення для проведення спортивних занять, і районною владою, яка відмовляла новоствореній федерації в оренді.
Щоб з’ясувати, які причини стоять за рішенням про відмову, газета «Звягель» направила інформаційний запит голові Новоград-Волинської райдержадміністрації В.В.Михнюку наступного змісту:
«До редакції Новоград-Волинської щотижневої газети «Звягель» звернувся президент федерації греко-римської боротьби міста та району І.І.Пилипчук, який розповів про свої наміри облаштувати спортивний зал для занять дітей греко-римською боротьбою у нежитловому приміщенні, яке наразі не використовується, за адресою: м.Новоград-Волинський, вул.Єрьоменка, 6.
За його словами, відповіддю на його звернення до керівництва Новоград-Волинської райдержадміністрації з проханням надати приміщення у користування (з подальшим його ремонтом за власні кошти), стала відмова, яка пояснювалася прагненням районної влади здійснювати в даному приміщенні районні завдання.
І.І.Пилипчук також надав відповідні ксерокопії звернення, підписаного депутатами міської ради, а також — відповіді районної влади.
Оскільки підтримка розвитку спорту серед молоді (міської і районної) має бути одним із пріоритетних завдань влади будь-якого рівня, а також на підставі викладеного та керуючись ст.34 Конституції України, ЗУ «Про звернення громадян», ЗУ «Про інформацію», ЗУ «Про доступ до публічної інформації», ЗУ «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні, просимо надати офіційну інформацію про те, які саме районні завдання будуть здійснюватися в частині нежитлової будівлі (площею 176,92 кв.м) клубу №14 військового містечка №4 за адресою: м.Новоград-Волинський, вул.Єрьоменка, 6».
Цими днями ми отримали відповідь (лист №02-26/1157 від 04.07.2016 р. за підписом голови РДА В.В.Михнюка), у якій РДА запевняє, що з федерацією, яку очолює І.І.Пилипчук, уже налагоджена співпраця:
«Новоград-Волинська районна державна адміністрація Житомирської області на ваш запит повідомляє, що, станом на 20 червня 2016 року, питання щодо надання частини нежитлової будівлі клубу №14 військового містечка №4 за адресою: м.Новоград-Волинський, вул.Єрьоменка, 6, вирішується.
Із Пилипчуком І.І. існує налагоджена співпраця щодо розміщення спортивної секції для занять дітей греко-римською боротьбою».
Підготував Олег БРЮХАНОВ