Олег Ніколаєнко здобув путівку на чемпіонат Європи з важкої атлетики!

Олег Ніколаєнко здобув путівку на чемпіонат Європи з важкої атлетики!

З 6 по 10 липня у м.Скадовськ (Херсонська область) проходив чемпіонат України з важкої атлетики серед молоді віком до 23 років та міжнародний турнір пам’яті Заслуженого майстра спорту Я.Куценка. Вдруге у змаганнях такого рівня взяв участь спортсмен із Новограда-Волинського, рекордсмен України 2015 року серед юнаків Олег Ніколаєнко.
Для Олега ці змагання мали статус відбірних для участі в чемпіонаті Європи з важкої атлетики серед юнаків віком 15 років та молодших. У ваговій категорії до 77 кг він показав кращий результат серед своїх ровесників, виконавши ривок штанги вагою 104 кг та штовхнувши 129 кг.
У підсумку Олег Ніколаєнко здобув путівку на чемпіонат Європи, який відбудеться в Польщі у вересні цього року. Дуже приємно, що в олімпійському виді спорту — важкій атлетиці — вперше наше місто буде представлено на змаганнях такого рівня.
Зараз Олег Ніколаєнко у складі юнацької збірної України проходить навчально-тренувальні збори. Тож, побажаємо йому добре підготуватися до змагань і достойно представити Україну та Новоград-Волинський на чемпіонаті Європи.
В.ПОСТІЖЕНКО, президент федерації важкої атлетики Житомирської області, тренер спортсмена