Хочеш на сторінки календаря? Телефонуй!

Те, що відбулося, здається, зовсім недавно, вже стало минулим — закарбувалося рядком в історії міста, підприємства, установи, фірми, окремої людини чи родини.
Наш колега, журналіст та історик Віктор САВИЦЬКИЙ, уродженець Звягеля, добре знається на подіях рідного краю, видає цікаву краєзнавчу літературу, а зараз працює над новим творчим проектом. Про це — далі.

— Вікторе Захаровичу, розкажіть, будь ласка, про перекидний настільний календар «Звягель-2017», який готуєте до друку. У чому його особливість?
— Це буде перший, я сказав би, унікальний, історико-діловий настільний календар, що охоплюватиме події нашої краю від першої літописної згадки про Звягель до сьогодення.
— Чи вистачить місця у календарі для такого великого масиву різнопланової інформації?
— Гадаю, що вистачить, адже у календарі, як відомо, 365 днів (сміється — авт.).
— Яка саме інформація містиметься тут?
— Намагаюся зібрати якомога більше даних про важливі події Звягельщини: історичні, економічні, культурно-освітні, спортивні тощо. Зауважте, без особливого наголосу на ту чи іншу ідеологію. Головна мета — зафіксувати той чи інший історичний факт. Буде достатньо інформації про ділове життя міста і району, представників влади, керівників і працівників установ, фірм та організацій, громадських активістів, медиків, спортсменів, представників ЗМІ, культурних і мистецьких кіл. У процесі збору інформації відкрив багато цікавих фактів та нових особистостей і для себе також.
— Куди звертатися тим, хто хоче поділитися інформацією про той чи інший цікавий факт з життя міста, особу чи подію?
— Дуже просто — телефонуйте за номерами: (096)-337-64-30, (063)-471-90-45, 5-32-72.
— На якому етапі нині ваша робота над календарем?
— Третину матеріалу вже зібрано, планую випустити у листопаді-грудні цього року.
— Що ж, зичу успішного звершення вашого творчого задуму.
— Дякую!
Підготувала Юлія КЛИМЧУК