«Якщо ми втратимо наші звичаї, то втратимо і національну самобутність»

«Якщо ми втратимо наші звичаї, то втратимо і національну самобутність»

\"«ЯкщоУ цьому переконана директор Палацу культури Ірина Антипчук. Організатором велелюдного святкування Івана Купала, що відбулося надвечір у середу, 6 липня, на березі Случі, виступила Людмила Григорівна Стеблина, староста хору ветеранів міського Палацу культури «Осіннє золото», та її чоловік Дмитро Миколайович Павленко. Левову частку питань, пов’язаних із підготовкою концертної програми, взяв на себе Заслужений працівник культури України, керівник хору Микола Миколайович Куркач.
Гарний настрій присутнім забезпечили всі учасники свята, серед яких — методист Палацу культури Світлана Смолковська і звукорежисер Петро Полянко.
Ніч проти Купала — дивовижний час, в якому переплітаються надії і сподівання. Продовжуючи віковічні традиції, дівчата плели вінки, ворожили на майбутнього нареченого.
Своїми думками щодо свята поділилася Ірина Антипчук: «Івана Купала — це моє улюблене свято з дитинства. Я пам’ятаю всі обряди, знаю багато купальських пісень. Переконана, що є такі особливі свята, започатковані не нами і, навіть, не нашими батьками, а нашими пращурами — це наші звичаї і традиції, народні гуляння, які потрібно зберігати і підтримувати. Бо якщо ми їх втратимо, то втратимо свою національну самобутність.
Хочу висловити вдячність активу хору ветеранів. Це — люди різних професій, яких об’єднала любов до музики та до народної творчості. Городяни люблять і шанують хор ветеранів, тому нині ми можемо бачити, що багато людей прийшли послухати пісні та разом відсвяткувати Івана Купала. І навіть те, що погодні умови залишають бажати кращого, і щойно пройшов дощ, не стало на заваді загальному святкуванню».
Нагадаємо, що концерти з нагоди свята Івана Купала проводяться щорічно впродовж багатьох років. Проте у минулому році обійшлося без велелюдних заходів через напружену ситуацію в країні.
Анастасія БЛИНДЮК
фото автора