Відбулися громадські слухання з питання будівництва біогазового заводу у місті

Ще у квітні 2016 року делегація новоград-волинців перебувала з робочим візитом у смт. Рокитне Київської області, де ознайомилася з роботою біогазового підприємства, збудованого за кошти ЄБРР компанією «ZORG». У травні було створено робочу групу з питань будівництва біогазової станції у нашому місті під головуванням першого заступника міського голови Сергія Колотова.
14 липня у великій залі Будинку рад, під головуванням міського голови Віктора Весельського та за участі секретаря міської ради Олени Пономаренко, першого заступника міського голови Сергія Колотова, засновника компанії «Трансстандарт» Ельшада Мелікова, комерційного директора компанії «Трансстандарт» Кирила Заховавка, секретаря компанії «Трансстандарт» Ольги Кукріяш, а також комерційного директора «Зорг Біогаз Україна» Ярослава Бабкіна, представника ТОВ «БІОТЕХНОЛОДЖІ» Ігоря Шевчука та мешканців міста, відбулися громадські слухання з питання будівництва біогазового заводу у Новограді-Волинському.
Представники компанії «Трансстандарт», яка реалізує Проект «Будівництво біогазової установки на базі очисних споруд міста Новограда-Волинського», зазначили, що під час будівництва біогазового заводу використовуватимуться найновіші розробки й технології європейських лідерів щодо переробки біомаси. Продуктами переробки активного мулу буде електроенергія та тепло. Це дасть можливість покращити екологічну ситуацію в місті, збільшити надходження до міського бюджету та управляти очисними спорудами міста, забезпечить створення нових робочих місць.
Крім того, як наголосила начальник КП міської ради «ВУВКГ» Алла Левицька, будівництво біогазової станції дозволить поліпшити технологічний процес на Водоканалі в частині утилізації надлишкового активного мулу.
Очільник міста зазначив, що, у разі функціонування заводу, наступним кроком стане будівництво теплиць, де вирощуватиметься екологічно чиста продукція для забезпечення харчування у закладах освіти і охорони здоров’я міста.
Більшість представників громади, враховуючи позитивний економічний вплив та важливе значення для стратегічного розвитку міста від реалізації проекту, висловили підтримку будівництву біогазової станції.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради