Активізувалися розмови щодо зведення мосту і дамби в районі «биків»

Активізувалися розмови щодо зведення мосту і дамби в районі «биків»

15 липня міський голова Віктор Весельський зустрівся з проектантами з м.Житомир та м.Дніпро щодо будівництва дамби через р.Случ у районі вул.Дімітрова. В обговоренні проекту взяли участь директор Державного регіонального проектно-вишукувального інституту «Дніпродіпроводгосп» Володимир Гринюк, директор колективного підприємства «Житомирводпроект» Юрій Горностай, головний інженер проекту Володимир Крутчик, — повідомляє відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради.
Під час обговорення основну увагу було приділено питанню будівництва дамби, що дасть можливість підняти рівень води у річці Случ та, одночасно, автомобільного моста, що забезпечить сполучення центральної частини міста з мікрорайоном «Дружба».
Для того, щоб розпочати будівельні роботи, необхідно виділити орієнтовно 300 тис. грн. на лабораторне обстеження мостових опор та проведення бурових робіт щодо визначення типу грунту на р.Случ та типу дамби.
Після зустрічі проектанти вирушили на вул.Дімітрова (район, так званих, «биків»), аби особисто оглянути місце, де планується спорудження дамби.
Відзначимо, що вже не вперше в Новограді-Волинському проводяться засідання й ведуться розмови на рівні міської влади щодо спорудження дамби і мосту в районі «биків». Свого часу (ще коли міським головою був Микола Боровець) цей проект було включено до стратегічного плану розвитку міста. Наскільки серйозні наміри «сполучити два береги» цього разу, побачимо в найближчій перспективі.
За матеріалами міської ради підготував Олег БРЮХАНОВ