Районна влада зацікавлена у розвитку футболу в селах

У минулому році сесією районної ради від 30 липня 2015 року було прийнято рішення «Про програму розвитку футболу в Новоград-Волинському районі на 2015-2019 роки» — тим самим допомагати, сприяти розвитку футболу в нашому районі.
Із метою визначення перспектив подальшого розвитку футболу в Новоград-Волинському районі, голова районної ради Дмитро Рудницький скликав нараду за участю першого заступника голови райдержадміністрації Наталії Даниленко, керівника та засновників громадської організації «Новоград-Волинська районна федерація футболу» Василя Гордійчука, Юрія Гнітецького. Також у нараді взяли участь завідувач сектору сім’ї, молоді та спорту РДА Віктор Дейнека, головний лікар ЦПМСД Валерій Папенчук та представники футбольних клубів.
«Програма розвитку футболу в районі була розроблена для підтримки футбольних команд. Щоб вони мали можливість розвиватися, отримувати матеріально-технічну допомогу, щоб створювалися нові команди. Головною проблемою розвитку футболу району сьогодні є відсутність культури спілкування гравців та вболівальників. Дуже часто на полях під час матчів, на жаль, ми спостерігаємо неповагу до суддів, один до одного, а також непорозуміння між футбольними командами, які призводять до порушення громадського порядку. Коли виникають такі непорозуміння, то їх потрібно вирішувати в законному руслі на розгляді контрольно-дисциплінарного комітету федерації футболу, а не на футбольних полях. Якщо ми хочемо спільно розвивати футбол у районі, то завдання влади — підтримувати фінансово і матеріально, а від вас, як представників федерації футболу, — навести лад серед гравців та вболівальників на футбольному полі», — зазначив Дмитро Рудницький.
«Футбол — це велике культурне свято для села. Він повинен служити важелем єднання в цей складний для нашої країни час. Культура спілкування, безумовно, важлива під час проведення матчів. Ми повинні ставитись із повагою до суддів, один до одного», — підтримав Василь Гордійчук.
Голова районної ради разом із присутніми обговорили організаційні питання проведення футбольних матчів, заслухали звіт про витрачені кошти, які виділялись на «Новоград-Волинську районну федерацію футболу».
За матеріалами районної ради