Літо, сонце, усмішки, гарний настрій. Усе це — Свято літа в Городниці

Літо, сонце, усмішки, гарний настрій. Усе це — Свято літа в Городниці

Чудовий літній день. Гарний настрій. Усмішки. Смачні частування. Чарівні виступи колективів. Море позитиву та задоволення від гарно проведеного часу. Ось так на березі річки Случ у Городниці пройшло районне театралізоване Свято літа під назвою «Маківка літа». Цьогоріч воно зібрало не лише місцевих жителів, а й мешканців усього Новоград-Волинського району та гостей із області.


На святі кожна сільська рада району розгорнула свої «Світлиці», в яких відображалися звичаї і традиції їхніх пращурів. Представляли традиційні смаколики, які готували та готують ще й сьогодні в їх місцевості. Присутні мали можливість поринути в незабутню атмосферу українських традицій, насолодитися народними піснями у виконанні місцевих гуртів.
Родзинкою свята став виступ мегапопулярного гурту «Лісапєтний батальйон». Окрім нього, виступали вже знайомі кожному районні колективи та Житомирський гурт «Древляни».
А ввечері гості насолодилися чудовим дійством — запаленням «Багаття літа». На бажаючих продовжити святкування чекала святкова дискотека.

Зібрані гроші від продажу смаколиків «Світлицями» сільських рад були передані на лікування онкохворого Ярослава Лук’янчука із села Пилиповичі.
Приємно, що організаторам вдалося створити теплу, радісну та доброзичливу атмосферу. Кожен із присутніх мав можливість відчути її, отримати море позитиву. На майбутнє це свято має всі перспективи бути зарахованим до числа свят обласного значення.
За матеріалами районної ради