Відбулася презентація книги «Новоград-Волинський. Персоналії»

Відбулася презентація книги «Новоград-Волинський. Персоналії»

22 липня у Музеї родини Косачів презентували книгу «Новоград-Волинський. Персоналії». Це — третя книга з історії Новоград-Волинського краю, робота над якою тривала майже три роки. У виданні подано розповіді про понад 850 знаних людей, які народилися або пов’язали свою долю зі Звягельщиною. Цей біографічний довідник вміщує 416 сторінок. У невеличких статтях подано основні дані про кожну особу.
Керівник редакційної групи видання, місцевий краєзнавець, член Національної спілки краєзнавців України Ліна Наумець розповіла, як тривала робота над книгою, яка є третьою після «Новоград-Волинський. Історія міста» (2010 р.) та «Новоград-Волинський. Вулиці міста» (2013 р.). А також подякувала всім, хто доклав чималих зусиль, щоб це видання побачило світ.
А починалося все з розпорядження від 2 жовтня 2013 року тодішнього міського голови Володимира Загривого «Про створення редакційної групи з видання краєзнавчого ілюстрованого довідника «Новоград-Волинський. Енциклопедія» з метою збереження та використання культурного надбання міської територіальної громади. Планувалося подати матеріали до друку до 15 грудня 2014 року, але життя внесло свої корективи. Події на Сході країни, АТО приголомшили настільки, що деякий час було просто не до книги. Та й робота виявилася непростою.
Тепер же цей біографічний довідник прислужиться широкому колу небайдужих читачів.
За матеріалами міської ради