Футболіст із Житомирщини підписав контракт з іспанською «Валенсією»

Іспанський футбольний клуб «Валенсія» офіційно повідомив про підписання контракту з українським захисником, родом із Чуднова, Іваном Зотьком. Контракт підписано за схемою «3+2». Очікується, що спочатку Іван гратиме за другу команду «Валенсії», яка виступає у третьому за силою дивізіоні Іспанії. Про це повідомляє «Спортивний Житомир».
Попереднім клубом 20-річного Зотька був «Металіст». У минулому сезоні молодий футболіст провів за основний склад харків’ян 8 матчів і забив 1 гол. Також на рахунку Івана Зотька — 8 голів у 9 іграх за другу команду «Металіста».
Нагадаємо, що в Іспанії вже грають декілька відомих українських футболістів. Зокрема, за «Севілью» виступають Євгеній Коноплянка і Мар’ян Швед. Кольори «Бетису» захищають Роман Зозуля і Бека Вачиберадзе. В мадридському «Атлетико» грає Юрій Ткачук, а у «Вільяреалі» — Олексій Гуцуляк.
Принагідно відзначимо, що цього літа ще один уродженець Житомирської області — 19-річний Олександр Зінченко з Радомишля — підписав контракт із англійським «Манчестер Сіті».
Підготував Олег БРЮХАНОВ