Вилікувати діабет без інсуліну? Скоригуйте вашу дієту

Діабет — хронічне захворювання, що досягло масштабів епідемії в наш час. Понад 400 мільйонів людей у світі страждають нині на цукровий діабет. Занедужати можуть навіть ті, хто не схильний до подібних збоїв у організмі.
Причина проста: занадто багато цукру в різних продуктах харчування, навіть там, де він зовсім не має бути. Цукор поступово вбиває людей, особливо тих, хто не стежить за дозами його споживання. У кетчупі, напівфабрикатах, йогуртах, заквасках, консервованих овочах — цукор присутній абсолютно скрізь, навіть якщо продукт несолодкий.
До того, як стали широко використовувати уколи з інсуліном, діабет рекомендували лікувати за допомогою наступної дієти.
Ознайомтесь із планом харчування при цукровому діабеті, що допоможе уникнути ускладнень захворювання і, навіть, вилікувати його! Крім того, так харчуватися корисно всім — з метою профілактики цукрового діабету.
Чим менше вуглеводів — тим краще! Лікування діабету, що широко практикувалося раніше, полягало в максимальному обмеженні вуглеводної їжі. Не варто їсти солодощі, навіть ті, що «для діабетиків», а також каші, картоплю, борошняні вироби — все, що містить прості і складні вуглеводи.
Можна їсти: м’ясо, навіть жирне, рибу, птицю, яйця і морепродукти, сир, вершкове масло, зелені овочі, гриби.
Необхідно повністю відмовитися від фруктів. Будь-які фруктові соки, морква, буряки, кукурудза, квасоля і горох, цибуля, помідори — всі ці овочі і фрукти сприяють різким стрибкам цукру в крові.
Потрібно пам’ятати: якщо з’їсти занадто багато будь-якої їжі, це також викликає стрибок цукру. При діабеті не можна переїдати, необхідно їсти маленькими порціями і, переважно, білкову їжу. При цьому необхідно регулярно обстежувати нирки, оскільки при такій дієті вони будуть піддаватися великому навантаженню.
Таке харчування при цукровому діабеті декому може видатися занадто суворим, але воно дає ефект. Чим старанніше ви будете дотримуватися такого харчування, тим кращим буде результат. Ті хворі, які використовують інсулін і переконані, що це — їхній «хрест» назавжди, можуть одужати за допомогою суворої дієти.
Навіть для здорової людини ця дієта є корисною: відбувається повне оздоровлення організму. Очищається печінка, знижується вага, організм відвикає від цукру й омолоджується.