Три дитячі смерті протягом доби…

Внаслідок батьківського недогляду лише впродовж доби, з 14 на 15 серпня, на Житомирщині сталося три трагедії, що забрали життя трьох малюків. Ще двох дітей вдалося врятувати.
Як повідомляють інформагентства, у с.Дубовець Житомирського району на водоймі втопився маленький хлопчик. Цей факт підтверджують у прес-службі головного управління Нацполіції в Житомирській області.
«Увечері 15 серпня до Житомирського відділення поліції надійшло повідомлення, що в селі Дубовець у водоймі поблизу приватного будинку втопився хлопчик віком 1 рік 8 місяців. На місці події працювала слідчо-оперативна група поліції. За попередніми даними, 17-річна мати залишила дитину гратися у дворі без нагляду, займаючись господарськими справами. Нині триває з’ясування всіх обставин події у рамках розпочатого кримінального провадження за ст.166 (Злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування) ККУ», — йдеться у повідомленні поліції.
У с.Болячів Брусилівського району бійці ДСНС врятували двох дітей, проте один хлопчик загинув. Про це інформує прес-служба управління ДСНС у Житомирській області.
«15 серпня, о 23:45, до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в с. Болячів Брусилівського району у приватному одноповерховому житловому будинку виникла пожежа. За вказаною адресою оперативно виїхав черговий караул 6-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Перебуваючи на місці події, вони встановили, що веранда будинку повністю згоріла, а дах упав всередину помешкання. За інформацією, що була отримана від сусідів, в оселі знаходилися троє дітей, яких батьки залишили самих удома. Також у вікні однієї з кімнат можна було побачити дитячу руку.
Аби потрапити всередину, рятувальникам довелось розбити скло у вікні. За диваном у кімнаті вони виявили хлопчика, 2011 року народження. Продовжуючи розвідку за допомогою ліхтаря, у другому куті приміщення на підлозі вони виявили дівчинку, 2006 року народження. Обох дітей негайно винесли на свіже повітря та передали лікарям швидкої допомоги. Водночас із розвідкою проводилося гасіння пожежі всередині будинку. Отримавши змогу потрапити в іншу кімнату, рятувальники продовжили пошуки третьої дитини. На жаль, тіло 8-річного хлопчика було виявлено на підлозі кімнати без ознак життя. Силами рятувальників, о 01 год. 35 хв., пожежу було локалізовано, о 08:15 — ліквідовано. Вогнем знищено покрівлю та домашнє майно. Причина пожежі наразі встановлюється», — йдеться у повідомленні.
Не менш жахлива трагедія сталася у Романівському районі. Наразі повідомляється, що смерть 5-місячної дитини — на контролі в прокуратури.
Новоград-Волинська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вбивства через необережність 5-місячної дитини, що сталося 14 серпня у Романівському районі, — повідомляє прес-служба відомства.
«Йдеться про те, що в одному із сіл Романівського району лікарями невідкладної медичної допомоги центральної районної лікарні констатовано смерть п’ятимісячної дівчинки. За поясненнями матері, вона спала з дитиною на одному ліжку, а вранці, прокинувшись, виявила доньку мертвою.
У ході досудового розслідування призначено судово-медичну експертизу, за результатами якої встановлено, що смерть дитини настала внаслідок механічної асфіксії, шляхом закриття носа та рота. Також встановлено, що батьки зловживають алкогольними напоями. Зокрема, слідчо-оперативна група, приїхавши на місце події, застала їх у стані алкогольного сп’яніння. У крові батька померлої дитини зафіксовано 2,0 проміле алкоголю, матері — 2,3 проміле. Сім’я, яка має на утриманні ще четверо малолітніх дітей (2006, 2009, 2011 і 2013 років народження), перебуває на обліку у службі у справах дітей Романівської райдержадміністрації як така, що опинилася у складних життєвих обставинах», — йдеться в повідомленні.
Підготував Олег БРЮХАНОВ