Хроніка 35/2016

У НОВОГРАДІ РЯТУВАЛЬНИКИ ВИВІЛЬНИЛИ ЧОЛОВІКА З-ПІД ЗАВАЛУ ЗЕМЛІ
18 серпня, о 14:43, до Служби порятунку «101» м.Новоград-Волинський надійшло повідомлення про те, що необхідна допомога у вивільненні людини, яка опинилася під завалом землі.
З’ясувалося, що бригада чоловіків виконувала будівельні роботи з облаштування каналізації, для чого вони викопали траншею глибиною близько 3,5 метрів. Аби допомогти товаришам, один із них став на краю викопаної ями. У цей час під його вагою обвалилася велика брила землі. Внаслідок чого чоловік упав на дно траншеї, де його майже повністю присипало землею.
Зрозумівши, що самотужки його не відкопають, інші робітники зателефонували до Служби порятунку «101». На місце події негайно виїхали бійці 10-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Вони встановили, що постраждалий знаходиться у напівзігнутому положенні під каналізаційними трубами, уся нижня частина його тіла засипана землею. Також в ямі знаходилися робітники, які продовжували відкопувати постраждалого.
Через завуженість траншеї рятувальники не мали змоги спуститися їм на допомогу. Вони кинули будівельникам рятувальну мотузку, ті ж, у свою чергу, обв’язали постраждалого під руки. Після цього бійці ДСНС поступово підняли чоловіка догори та передали медикам. Видимих тілесних ушкоджень він не зазнав. Каретою «швидкої допомоги» постраждалого доставили до лікувального закладу.
У ДСНС України у Житомирській області

ПІД КОЛЕСАМИ ФУРИ ЗАГИНУВ ВЕЛОСИПЕДИСТ
Поблизу села Березівка Житомирського району, у ніч на 20 серпня, під колесами великогабаритної вантажівки загинув велосипедист. По це повідомляє сайт ГУ Нацполіції в Житомирській області.
«Фатальна дорожньо-транспортна пригода сталась 20 серпня, о 00:50, на 160-му км автодороги «Київ — Чоп». Нині поліцейські встановлюють особу загиблого. За попередньою інформацією, водій автомобіля «Renault Magnum», 63-річний житель м. Луцьк, рухаючись у напрямку Новограда-Волинського, скоїв наїзд на невстановленого велосипедиста, який знаходився на проїжджій частині. Унаслідок ДТП чоловік отримав несумісні з життям тілесні ушкодження та загинув на місці події», — інформує сайт.
Поліцейські з’ясовують усі обставини та причини, що призвели до трагічної ДТП.
Житомир.info

ВАНТАЖІВКА ВРІЗАЛАСЯ У ВІЗ
Про це повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.
«Дорожньо-транспортна пригода сталася 18 серпня, близько 21:35, по вул.Житомирській у Новограді-Волинському. Як нині встановлено, водій автомобіля «Volvo FH 12», 29-річний звягельчанин, рухаючись у напрямку с.Перемога, здійснив наїзд на гужовий віз, який рухався в попутному напрямку. Унаслідок ДТП керманич возу, 49-річний місцевий житель, від отриманих тілесних ушкоджень загинув на місці події.
Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Триває з’ясування всіх причин та обставин ДТП», — йдеться у повідомленні.
Житомир.info

У ДТП ЗАГИНУВ 47-РІЧНИЙ ВОДІЙ ІЗ ЖИТОМИРА
На 13-му км автодороги «Дубрівка — Висока Піч» у Баранівському районі 18 серпня, близько 17:20, «Mercedes» злетів у кювет. Загинув водій. Про це повідомляють на сайті ГУ Нацполіції у Житомирській області.
«За попередніми даними, водій автомобіля «Mercedes-Benz», 47-річний житомирянин, не вибрав безпечну швидкість руху та не впорався з керуванням, унаслідок чого транспортний засіб з’їхав у кювет, де перекинувся.
Унаслідок ДТП водій автомобіля загинув на місці події. Пасажир іномарки, 52-річний житель Житомира, отримав тілесні ушкодження та госпіталізований до місцевої лікарні. Триває з’ясування всіх причин та обставин події», — йдеться в повідомленні.
Житомир.info

80-РІЧНИЙ ДІДУСЬ ПІД ЧАС ЗАСТІЛЛЯ ВБИВ СВОГО ГОСТЯ І ВИНІС ТІЛО НА БЕРЕГ РІЧКИ
Жителька Ємільчиного на березі місцевої річки 17 серпня знайшла мертвим свого 68-річного чоловіка. Працівники поліції встановили особу причетного до вбивства. Про це повідомляють на сайті ГУ Нацполіції у Житомирській області.
«Уранці 17 серпня до Ємільчинського відділення поліції надійшло повідомлення від 64-річної жительки райцентру про вбивство її чоловіка. На місці події працювала слідчо-оперативна група поліції. Тіло загиблого із видимими тілесними ушкодженнями було направлено для проведення судово-медичної експертизи. Як з’ясували правоохоронці, жінка виявила загиблого на березі річки Уборть.
За зібраною інформацією, напередодні увечері він міг гостювати у 80-річного місцевого жителя, відтак поліцейські навідалися до чоловіка. Пенсіонер одразу зізнався у скоєному. Він розповів, що увечері вони разом із гостем вживали спиртне. Саме під час застілля виникла суперечка. У ході з’ясування стосунків господар декілька разів ударив опонента сковородою по голові. Аби приховати сліди злочину, витягнув тіло на берег річки, що протікає неподалік. Поліцейські вилучили низку речових доказів», — йдеться в повідомленні.
Убивці загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.
Житомир.info

ЖИТЕЛЬКА ЯРУНЯ ПОМЕРЛА ВІД… ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ
15 серпня у с.Ярунь Новоград-Волинського району загинула місцева мешканка, 1963 року народження. Ймовірна причина загибелі — переохолодження тіла, оскільки температура повітря вночі цієї доби сягала лише 10-15 градусів тепла.
«Жінка зловживала спиртними напоями. Знайшли її за межами села. Наразі встановлюються остаточні причини нещастя», — повідомили в райдержадміністрації.
М.МІНЧУК, головний спеціаліст управління цивільного захисту населення Житомирської ОДА

ЖІНКА ОБІКРАЛА АВТОМОБІЛЬ НА АВТОЗАПРАВЦІ
Як повідомляє ГУ НП в Житомирській області, 19 серпня до місцевого відділу поліції звернувся 39-річний житель с.Теснівка із заявою про викрадення із його автомобіля грошових коштів. Поліцейські розпочали досудове розслідування та встановили особу крадія.
За словами заявника, крадіжка сталась близько 01:00 16 серпня поблизу автозаправної станції на автодорозі «Київ — Чоп». Зловмисник поцупив із його автомобіля 1000 гривень.
Правоохоронці встановили, що крадіжку вчинила 45-річна жителька району, яка у скоєному зізналася. Нині розпочато розслідування кримінального провадження за ч.1 ст.185 (Крадіжка) ККУ.
zt.20minut.ua

ЗАТРИМАЛИ ГРАБІЖНИКА-РЕЦИДИВІСТА
20 серпня до Новоград-Волинського відділу поліції із повідомленням про пограбування звернувся 49-річний місцевий мешканець. Потерпілий розповів, що в під’їзді будинку незнайомець відібрав у нього 350 гривень та мобільний телефон. Сума завданої йому майнової шкоди склала майже 700 гривень.
Поліцейські встановили, що пограбування вчинив, раніше судимий, 35-річний житель Новограда-Волинського. У чоловіка вилучили частину викраденого майна. Розпочато кримінальне провадження.
04141.com.ua

НА ЛЬВІВЩИНІ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯ З ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВБИЛО ТИРСОПЛИТОЮ
Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.
«За цим фактом відкрито кримінальне провадження за порушення правил безпеки на виробництві. У Червоноградський відділ поліції на оперативну лінію «102» надійшло повідомлення про те, що на підприємстві, внаслідок виробничої травми, помер чоловік. Виїздом на місце події встановлено, що загинув 23-річний військовослужбовець, мешканець Житомирської області.
На території одного з підприємств на чоловіка впав вантаж тирсоплити. Внаслідок чого він отримав травми, не сумісні з життям, та помер по дорозі в лікарню. Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ст.272 КК України (Порушення правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою). Проводяться слідчі дії», — йдеться у повідомленні.
Житомир.info

ХОТІВ ПЕРЕВІРИТИ ЯКІСТЬ ПАТРОНІВ І… ЗАСТРЕЛИВ ТОВАРИША
Поблизу с.Забране Малинського району 21 серпня мисливець застрелив свого товариша. Про це «Житомир.info» повідомили читачі.
«Це сталося десь близько 16:00, можливо, трохи раніше. Вони були на полюванні, і один стріляв по пляшках, а влучив у товариша. Там і «швидка» приїжджала, і поліція», — розповіла читачка.
У ГУ Нацполіції в Житомирській області інформацію підтвердили.
«Розпочато кримінальне провадження за статтею 119 (Вбивство з необережності). Попередньо встановлено, що чоловік (мисливець, 1987 р.н.) із зареєстрованої мисливської зброї здійснив постріл, маючи намір перевірити якість патронів, по умовній мішені, яка знаходилася на кущі. У результаті травмував 45-річного жителя селища Іршанськ, який від отриманого вогнепального поранення помер.
Передбачено покарання у вигляді обмеження чи позбавлення волі на строк від 3 до 5 років», — розповіла керівник прес-служби ГУ Нацполіції у Житомирській області Алла Ващенко.
Житомир.info