Соціальна робота з сім’ями учасників АТО

Зважаючи на складні обставини, які склалися на Сході країни, досить гостро постає питання соціальної підтримки учасників АТО та їх сімей. Народ України згуртувався, активно продовжують свою роботу волонтери, громадські організації, державні органи і структури. З початком антитерористичної операції до соціальної підтримки сімей також долучився Новоград-Волинський міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
Центр налагодив співпрацю зі Спілкою учасників, ветеранів, інвалідів АТО та бойових дій і громадською організацією «Всеукраїнський союз ветеранів АТО». Зокрема, на базі міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводяться наступні заходи: «День учасника АТО», під час яких відбуваються зустрічі з демобілізованими учасниками АТО, зустрічі з дружинами та батьками загиблих учасників АТО.
Створено і розміщено у приміщенні міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді інформаційний стенд «На допомогу учаснику АТО», де є інформація про види соціальних допомог, листівки, що містять правову допомогу, розроблений інформаційний матеріал щодо роботи з військовими — учасниками АТО. Щоденно працює міська спеціалізована служба психологічної підтримки «Телефон довіри», куди можуть телефонувати мешканці міста для психологічної та інформаційної підтримки.
Працівники міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводять оцінку потреб демобілізованих учасників АТО з метою виявлення сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах. У межах компетенції Центру вирішуються проблемні питання, які виникають у сім’ях учасників АТО.
Міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді бажає всім міцного здоров’я, витримки та мирного неба над головою. Пам’ятаємо та шануємо пам’ять про героїв. Віримо в найкраще майбутнє нашої країни!
А.КОРНІЙЧУК, спеціаліст міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді