Хроніка 36/2016

Хроніка 36/2016

НА СТОЯНЦІ ЗАГОРІЛАСЯ АВТІВКА
26 серпня 2016 року, о 8 годині, на території автостоянки у внутрішньому дворі по вулиці Леваневського загорівся автомобіль ВАЗ-2109 сріблястого кольору.


Власник автомобіля кинувся гасити пожежу самостійно, також на місце події викликали пожежників, які допомогли загасити пожежу.
У вказаній ситуації постраждалих серед людей немає. Внаслідок пожежі завдано майнової шкоди власнику автомобіля.
04141.com.ua

ЗВЯГЕЛЬСЬКІ ПРАВООХОРОНЦІ ЗАТРИМАЛИ ВИКРАДАЧА МОТОЦИКЛА
26 серпня до Новоград-Волинського відділу поліції звернувся 36-річний житель м.Новоград-Волинський із заявою про крадіжку його мотоцикла «QINGQI», залишеного на подвір’ї.
У ході проведених спеціальних заходів правоохоронці встановили, що до крадіжки причетний 18-річний місцевий житель, який у скоєному зізнався. У хлопця вилучили транспортний засіб. Відповідно до чинного законодавства, йому може загрожувати від 5 до 8 років позбавлення волі.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

НА ТРАСІ КИЇВ-ЧОП ЗУПИНИЛИ АВТОМОБІЛЬ ДЗІДЗЬО, ЯКИЙ ПОРУШИВ ПДР
Під час патрулювання траси Київ-Чоп 25 серпня патрульні поліцейські Житомира через порушення правил дорожнього руху зупинили автомобіль співака Дзідзьо. Про це на своїй сторінці в мережі Facebook повідомляє патрульна поліція Житомира.

«Сьогодні, близько 16-ої години, патрульні зупинили автомобіль марки Cadillac Escalade, який рухався з порушенням правил дорожнього руху, а саме здійснив випередження, не увімкнувши показчик повороту. Подія трапилася на 205-му кілометрі траси Київ-Чоп. Підійшовши до автомобіля, патрульні впізнали у водієві відомого виконавця українських пісень — співака під псевдонімом Дзідзьо. Водій визнав свою провину і зобов’язався у майбутньому не порушувати. Свою необачність пояснив тим, що поспішає до Києва на зйомку відеокліпу. Наступного дня співак має намір подорожувати з колективом до зони АТО для проведення благодійного концерту. Патрульні попередили водія і побажали щасливої дороги», — йдеться у повідомленні.
zhitomir.info

З 9-ПОВЕРХОВОЇ БУДІВЛІ НА ДІВЧИНКУ ВПАЛА ОБЛИЦЮВАЛЬНА КЕРАМІЧНА ПЛИТКА
29 серпня у м.Коростень з 9-поверхової будівлі на дівчинку впала облицювальна керамічна плитка. У результаті 9-річна дитина отримала тяжкі травми голови і була госпіталізована до реанімаційного відділення. Поліція встановлює усі обставини.
Подія сталася близько 20:00, по вулиці Красіна райцентру. Працівники слідчо-оперативної групи поліції, з’ясовуючи обставини травмування, встановили, що дитина знаходилася на східцях аптеки, розташованої на першому поверсі 9-поверхівки. Їй на голову впала облицювальна плитка, що поступово обвалюється з житлового будинку.
За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ст.128 (Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. У ході досудового розслідування з’ясовуються причини та винуватці події.
RuporZT

АВАРІЙНЕ ДЕРЕВО ПРИВАЛИЛО СІЛЬСЬКУ ЛІКАРНЮ
29 серпня дерево впало на дах фельдшерсько-акушерського пункту у с.Липлянщина Народицького району.
Дзвінок поступив від голови Народицької селищної ради.
«З’ясувалось, що аварійне дерево впало на дах лікувального закладу, пошкодивши тим самим 7 кв. м покриття. Рятувальники за допомогою бензопил обрізали гілля з крони та автокраном зняли стовбур на землю», — йдеться в повідомленні. Чи є постраждалі, — не зазначається.

Цікаво, хто тепер компенсує ремонт закладу? Адже, дерево стало аварійним не декілька днів тому, і відповідні служби мали б за ним слідкувати.
Репортер Житомира

80-РІЧНА БАБУСЯ З РУШНИЦІ ВИСТРІЛИЛА У СУСІДА
Близько 11 години до Бердичівського відділу поліції надійшло повідомлення з лікарні про госпіталізацію 55-річного жителя с. Гришківці з вогнепальним пораненням черевної ділянки, передпліччя та щоки. Працівникам слідчо-оперативної групи, що прибули для з’ясування обставин, чоловік розповів, що таким чином закінчився його раптовий конфлікт із сусідкою-пенсіонеркою. За словами потерпілого, 80-річній бабусі не сподобалося, що він узявся зрізати дерево, яке росло на межі їх земельних ділянок. Пенсіонерка спочатку сварилася із сусідом, а потім взялася за рушницю: вистрілила вгору, а згодом поцілила й у дереворуба. На момент приїзду поліції бабця перебувала за місцем проживання. Проте стрілянину і поранення свого сусіда вона заперечила, як і наявність зброї. Втім мисливську гладкоствольну рушницю ІЖ-58 16 калібру, сховану у дровах на подвір’ї її домоволодіння, поліцейські таки відшукали за допомогою кінолога та службового пса. Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Житомирській області, вилучену зброю направлено на експертне дослідження. Поліція ж у рамках розпочатого кримінального провадження з’ясовує усі обставини події.
zhitomir-online.com

ПРОТИ МАМИ ХЛОПЧИКА, ЯКИЙ ТРИ ДНІ ЖИВ З КУЛЕЮ В ЖИВОТІ, ВІДКРИЛИ КРИМІНАЛЬНЕ ПРОВАДЖЕННЯ
До лікарні дворічного хлопчика у важкому стані доправила «швидка». Медикам не одразу вдалося встановити діагноз. «Привезли дитя з підозрою на клініку гострого живота. Була неодноразова блювота у дитини, дитя було зневоджене. Стояло питання про непрохідність», — розповідає заступник головного лікаря Житомирської обласної дитячої лікарні Микола Бобер. На животі хлопчика лікарі помітили отвір. Рентген-знімок показав, що усередині тіла – куля. «Термінове оперативне втручання, зашивання ран. Пошкоджений був кишечник, у декількох місцях — пробоїни, отвори. Довелося це все зашивати. На даний час дитя находиться у відділенні інтенсивної терапії у важкому стані», — розповідає Микола Бобер. У поліції з’ясували: все сталося у селі Гальчин АндрушІвського району.
Того дня хлопчик із мамою, дядьком та іншими дітьми відпочивали на березі ставка поблизу бабусиної хати. Коли діти бавилися, дядько нібито випадково вистрілив з пневматичної гвинтівки і вцілив у дитину. «Сам чоловік, якому належить гвинтівка, визнає свою провину», — зазначила речник ГУ Нацполіції в Житомирській області Алла Ващенко. Після поранення родичі три доби не показували дитину медикам.
Бабуся хлопчика з журналістами спілкується через зачинені двері. Запевняє: не викликали лікарів одразу, бо нібито не було потреби. «Думали, що воно трошки легше буде. А воно так вийшло», — сказала бабуся і зазначила, що мами хлопчика вдома нема. 20-ти річний Іван, який поранив свого племінника, від журналістів утік городами.
Наразі правоохоронці порушили кримінальне провадження за фактом завдання дитині тілесних ушкоджень та вилучили гвинтівку. «Зброя була вилучена на горищі, під сіном. Це — пневматична гвинтівка і спеціального дозволу на її зберігання не треба», — повідомила Алла Ващенко.
Чоловікові, який спричинив малолітній дитині тяжкі тілесні ушкодження, загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі. Нині його не взяли під варту, бо чоловік співпрацює зі слідством.
zhitomir-online.com