Нічна пожежа ледве не перекинулася на міськвідділ поліції

Нічна пожежа ледве не перекинулася на міськвідділ поліції

У ніч проти 29 серпня у центрі Новограда-Волинського сталася масштабна пожежа. У приватному секторі, що по вулиці Героїв Майдану, між територією швейної фабрики і міськвідділом поліції, горіли сараї і господарські прибудови. Вогонь швидко охопив дерев’яні споруди і загрожував перекинутися на розташовану поруч поліційну будівлю. Жителі навколишніх будинків у паніці повибігали на вулицю, рятуючи припарковані на ніч автомобілі…


На боротьбу із вогнем було відряджено дві одиниці спецтехніки. Як розповіли «Звягелю» у Новоград-Волинському міськрайонному відділі ДСНС, на місце події перший екіпаж пожежників прибув о 00:05.
Коли вогонь знищив розташовані поруч дерева і почав «лизати» приміщення поліції (як згодом з’ясувалося, пошкоджено шість вікон), на допомогу вогнеборцям прибув ще один спецавтомобіль. Були викликані інші екстрені служби — енергетики, газовики. Остаточно ліквідувати загоряння вдалося близько третьої години ночі. Причини пожежі з’ясовуються. Жертв немає.
Важливу роль у боротьбі з вогнем у цьому конкретному випадку відіграла наявність поруч справного пожежного гідранта. Як розповідають у відділі ДСНС, ще рік тому по місту із 202 гідрантів не працювали 56. Нині ситуація значно покращилася: непрацюючих залишається тільки 24.
Загалом доба з 28 на 29 серпня виявилася надто неспокійною для місцевих рятувальників, яким довелося виїжджати аж на чотири виклики. У с.Кикова через дитячі пустощі з вогнем загорівся сінник.
Близько обіду, внаслідок необережного поводження з вогнем, в районі с. Наталівка палала суха трава. Вогонь рухався в бік льонозаводу і загрожував накоїти неабиякої біди, якби його вчасно не спинили.
Також горіли гаражі в районі вулиці Лянгуса, неподалік від старого сміттєзвалища. У підсумку вогнем пошкоджено чотири гаражі і знищена одна машина. Тут причини пожежі поки що не називають. Триває розслідування. На щастя, у жодному з вищезазначених випадків люди не постраждали.
Олег БРЮХАНОВ
Фото з соцмережі «Вконтакте»