«Якщо владі нараховуються такі премії та надбавки, то робота повинна бути виконана на «12»

«Якщо владі нараховуються такі премії та надбавки, то робота повинна бути виконана на «12»

«Якось читала у газеті статтю про зарплати наших міських високопосадовців. Ще тоді вразило, що премії у них — майже у два рази більші, ніж оклади. Та й надбавки за «високі досягнення праці» вражають. Якщо нараховуються такі премії та надбавки, то робота повинна бути виконана на «12»! Чого не скажеш про роботу комунальної служби міста.
Взяти за приклад прибирання колишньої вулиці 50 років Жовтня. Бригада двічі за останній місяць прибирала ділянку дороги до мосту і міст. А за мостом, навпроти костелу, ніхто й лопатою не шкрябнув.
Той поворот біля костелу — аварійно небезпечна ділянка дороги. Зимою тут щедро посипають піском, додається щебінь з автомобілів, тож місцями назбирується шар, що доходить майже до половини однієї полоси дороги. Там не прибирається роками.
Я щодня їжджу велосипедом тією дорогою, і мені дуже складно тулитися до краю, коли там стільки піску. Так і опинишся під колесами!
На мою думку, заступник міського голови з комунального господарства не справляється з роботою, якщо його служба так працює, і на надбавку за високе досягнення праці та премії не заслуговує. У нас як позвикали ще з радянських часів: відбув свій час на роботі, отримав зарплатню і більше голова ні про що не болить. А якби вища ланка влади втрачала у заробітній платі, то, можливо, з виконавців роботи був би «спрос». Нема чого сидіти по кабінетах, а потрібно об’їхати місто і побачити, що, де, як.
Ми, простий народ, платники податків, винаймаємо їх на роботу, тому маємо повне право вимагати за таку платню якісного виконання обов’язків.
Сподіваюся, що ви сфотографуєте ту ділянку дороги і, можливо, буде реакція і приберуть ту ділянку».

З повагою жителька міста і ваш передплатник Софія КАСПРИШЕНА

Додзвонитися на стаціонарний робочий телефон до керівника управління ЖКГ, енергозабезпечення та комунальної власності спочатку нам не вдалося. Як виявилося, Олександр Богданчук справді не сидів у кабінеті — їздив по об’єктах і працював над вирішенням місцевих комунальних негараздів. Довелося зателефонувати на мобільний. Тож, ось яку відповідь надав Олександр Володимирович:
— Ми там прибираємо. Чого, кажуть, що не прибираємо? Ділянку до моста нещодавно знов прибирали. А за мостом, навпроти костелу, подали заявку на прибирання комунальному підприємству «Шляхрембуд», тож вони мають там прибрати. На коли це заплановано? У цьому році.
Із фотокореспондентом ми виїхали на «Смолку», аби з’ясувати, що ж там робиться насправді. Велосипедисти і справді їздять не обабіч по піску, а по асфальту — попри досить жвавий рух і небезпечний аварійний поворот.
На тій ділянці дороги давно «проситься» не просто прибирання піску обабіч асфальту, а тротуарні (чи бодай велосипедні) доріжки. А наразі пішоходам і велосипедистам просто нема куди подітися...
Тому, поки комунальники збираються прибрати (про добудову тротуару мову наразі ніхто не веде), усі учасники дорожнього руху створюють потенційну небезпеку для себе та інших.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Сергія ЩУРУКА