Новосілля у лікарні

Новосілля у лікарні

Днями після реконструкції одразу три лікарняних відділення стали новоселами. Відтепер у реконструйованому відділенні лікарні працюватимуть шкірно-венерологічний, наркологічний та протитуберкульозний диспансери. 24 серпня — у День незалежності України, представники влади урочисто перерізали червону стрічку, і це стало підсумком роботи влади, керівництва лікарні і будівельників.
Хоча йдеться про лікування соціально-небезпечних хвороб: туберкульозу, венеричних захворювань, алкоголізму та наркоманії (кількість яких залежить від розвитку країни), — відкриття нового відремонтованого відділення обіцяє покращити ситуацію із цими захворюваннями на Новоград-Волинщині.
І медики, і пацієнти з острахом згадують умови, в яких донедавна доводилося перебувати. Багато разів доводилося чути справедливі нарікання, які, зрештою, були почуті.
Міський голова Віктор Весельський нагадав, що покращення бази медичних закладів та впровадження нових методик у їх роботу є одним із пріоритетів роботи влади. Тому цього року з міського бюджету на функціонування закладів охорони здоров’я виділено 15 мільйонів гривень, відкрито дві амбулаторії загальної практики сімейної медицини. І ось — нова реконструкція. Подяки міського голови отримали: інженер-будівельник міськрай ТМО Олена Васик, інженер технагляду Ольга Панасюк, проектант ФОП «Магрета» Ігор Магрета, головний інженер фірми «Ізоляція К» Максим Корзун, виконроб «Ізоляція К» Валентин Кочін.
Привітав своїх колег і головний лікар міськрайТМО Василь Борис, котрий доклав багато зусиль для того, аби покращити умови роботи персоналу. Від депутата обласної ради Степана Нусбаума Василь Миколайович передав подарунок для шкірно-венерологічного диспансеру — дороговартісний сучасний дерматоскоп, що суттєво допоможе лікарям у роботі.
Промовці запевнили, що нове відділення не лише обладнане відповідно до вимог та санітарно-гігієнічних норм, а й оснащене сучасним медичним устаткуванням. На підтвердження цього для присутніх провели екскурсію, а далі своє слово мають сказати пацієнти.
Хочеться вірити, що відкриття не підведе очікувань, і між гарними словами на урочистостях та подальшій буденній роботі диспансеру не буде розбіжностей.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Сергія ЩУРУКА