У Новограді-Волинському молодики в парку відпочивали зі зброєю у руках

У Новограді-Волинському молодики в парку відпочивали зі зброєю у руках

Упродовж минулих вихідних на території Житомирщини зафіксовано низку подій, пов’язаних із зберіганням або використанням зброї та боєприпасів, а також їх макетів. Про це інформують у поліції.
Близько 18 години, 4 вересня, до Новоград-Волинського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що у міському Парку культури та відпочинку перехожі помітили чоловіка, який сидить в автомобілі «Вольво» з автоматичною зброєю у руках.
На місце події виїхала слідчо-оперативна група та патрульні. Поліцейські зупинили підозрілий автомобіль неподалік одного із житлових будинків. У ньому знаходився 19-річний водій і 21-річний місцевий житель. Під час огляду «Вольво» поліцейські виявили у салоні макет АКС-74, пневматичний пістолет і ніж. Попередньо з’ясовано, що усі ці речі належать пасажирові автівки. Зброя нині направлена на експертне дослідження. Поліція ж у рамках відкритого за фактом незаконного поводження зі зброєю (ст.263 ККУ) кримінального провадження встановлює її походження.
Того ж дня, близько 21 години, до поліції звернувся ще один житель Новоград-Волинського району. 24-річний чоловік повідомив, що півгодини тому в обійстя, де він проживає з батьками, потрапили двоє чоловіків у масках і стали погрожувати фізичною розправою, залякуючи предметами, схожими на гранату та пістолет, а також битою. Утім господарі виявилися не з лякливих і успішно зуміли затримати одного з непроханих гостей. Іншому — вдалося втекти.

На місці події працівники слідчо-оперативної групи встановили, що зухвальцями виявилися затриманий 18-річний житель райцентру та односельчанин заявника. Його розшук нині триває. Як з’ясувалося, на грунті особистих неприязних відносин нападники таким чином намагалися залякати молодого чоловіка. Вилучений на місці події боєприпас виявився учбовою гранатою Ф-1, а зброя — пластмасовим пістолетом.

Поліція кваліфікувала подію як хуліганство, учинене групою осіб (ч.2 ст.296 ККУ). Подібні дії караються обмеженням волі строком до 5 років або 4-річним ув’язненням.

Незаконну зброю було виявлено у помешканні 45-річного бердичівлянина, де поліцейські провели огляд. У результаті з однієї з кімнат квартири вилучили незареєстровану гладкоствольну мислив­ську рушницю ІЖ-17 калібру 16 мм, а у смітнику на кухні виявили сигнальну ракету та два наземних сигнальних патрони денної дії. Усе вилучене направлено на експертне дослідження. Походження цих предметів з’ясовується у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ.
1.zt.ua