Локалізовано пожежу поблизу села Наталівка

Локалізовано пожежу поблизу села Наталівка

У цьому році період осінньо-польових робіт, збору врожаю співпав із тривалим засушливим періодом, що створює крайню пожежну небезпеку. Це загрожує лісам, врожаю, державному, приватному майну, здоров’ю і життю людей від пожежі в екосистемах.
7 вересня, близько 16 години, до чергової пожежно-рятувальної служби надійшов сигнал про виникнення пожежі на землях Міністерства оборони в районі населених пунктів Наталівка, Олександрівка.
Наталівською сільською радою та 10 ДПРЧ було організовано оперативне реагування на пожежу. Наталівським сільським головою А.М.Терещуком було організовано створення загороджувальної смуги навколо населеного пункту шириною 12 м. Для гасіння пожежі було застосовано відпал (зустрічну пожежу). Залучено місцевих жителів до локалізації, гасіння пожежі.
10 ДПРЧ направила пожежний розрахунок для запобігання розповсюдження вогню на територію населених пунктів.
Командуванням ВЧ А0409 була направлена в район пожежі команда для локалізації пожежі з боку полігонів.
На місце пожежі, о 20:00, прибули голова районної ради Д.В. Рудницький та заступник голови райдержадміністрації А.В.Подік. Спільними зусиллями, до першої години ночі 8 вересня пожежа була локалізована.
Також було проведене засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, на якому розглядалося питання запобігання виникненню пожеж в екосистемах і були поставлені завдання органам місцевого самоврядування, відповідним структурним підрозділам центральних органів виконавчої влади в районі та начальнику Новоград-Волинського військового гарнізону щодо проведення роз’яснювальної роботи серед населення, організації патрулювання та оперативного реагування на пожежі.
04141.com.ua