ТЕСТОДРОМ 4/2009

Відповідаючи на питання «Тестодрому», ви можете перевірити рівень своєї ерудиції. Для цього підсумуйте очки, які ви одержите за правильні відповіді.

  1. Яку назву мав закон про заборону алкогольних напоїв? А. Десертний. Б. Пісний. В. Сухий. Г. Варварський.

  2. Смерть якого казкового персонажу захована в голці? А. Баби Яги. Б. Кощія Безсмертного. В. Змія Горинича. Г. Снігуроньки.

  3. Існує картина, де зображений Ленін на суботнику. Чим він там займався? А. Садив дерева. Б. Білив дерева. В. Носив колоди. Г. Підмітав двір.

  4. Кому належить знаменитий вигук: «Еврика!»? А. Піфагору. Б. Сократу. В. Архімеду. Г. Ейнштейну.

  5. Перший вбивця за Біблією. А. Адам. Б. Каїн. В. Авель. Г. Ной.

  6. Які птахи зображені на гербі Новограда-Волинського? А. Ластівки. Б. Лелеки. В. Орли. Г. Зозулі.

  7. Яке із цих захворювань стосується нирки? А. Отит. Б. Гепатит. В. Нефрит. Г. Простатит.

  8. Яку назву має українська наукова станція в Антарктиді? А. Михайло Ломоносов. Б. Селекціонер Мічурін. В. Академік Вернадський. Г. Біохімік Опарін.

  9. На території якої країни знаходиться Біла гора? А. Чехії. Б. Болгарії. В. Угорщини. Г. Швейцарії.

  10. Ці події справді мали місце в історії в різні роки, але тільки одна з них  трапилася не 23 січня. Яка саме? А. 1914 р. – німці вперше бомбили з літаків Париж. Б. 1921 р. – невідомими вбитий український композитор М. Леонтович. В. 1933 р. – К. Станіславський у листі до гардеробників МХАТу написав: «Театр починається з вішалки». Г. 1991 р. – встановлено дипломатичні відносини між США і Україною.


Відразу попереджаємо: не варто надто серйозно ставитися до результату тестування, але задуматися не завадить. Отже, за кожну правильну відповідь на запитання №1-3 нарахуйте собі по очку, за правильні відповіді на запитання №4-6 - по два очки і по три очки за кожну правильну відповідь на запитання №7-10.
0 очок - Безнадійний випадок.
1-7 очок - Є ще деякі надії.
8-14 очок - Людина середньої ерудиції.
15-20 очок - Досить ерудована людина.
21 очко - Ви - суперерудит.

Склав Анатолій КАМІНСЬКИЙ