Горів «Інтер», палав. Під ним «тридцятка» не стояла, — прес-служба 30-ї ОМБр спростувала заяви Арсена Авакова

Горів «Інтер», палав. Під ним «тридцятка» не стояла, — прес-служба 30-ї ОМБр спростувала заяви Арсена Авакова

В епіцентрі скандалу із телеканалом «Інтер», на якому цього тижня трапилася пожежа, несподівано пролунали звинувачення на адресу нашої «тридцятки». Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявивив, що серед пікетувальників під стінами телеканалу були затримані колишні бійці 30-ї бригади ЗСУ.
Нагадаємо, біля офісу телеканалу декілька днів тому відбулася акція протесту, у якій протестувальники звинуватили «Інтер» у проросійській позиції. Це, зокрема, засвідчили гасла «Росія тут», «Інтер вбиває», «Гори, гори ясно» тощо.
Не секрет, що інформаційна сітка телеканалу складається переважно з російськомовних програм і новин, тож це викликає незадоволення з боку українців. Інші пов’язують протест із тим, що комусь не подобається «незалежна інформаційна політика телеканалу та критика діючої влади». Про це йдеться у численних повідомленнях у ЗМІ.
У 30-їй ОМБР інформацію про участь бійців у акції протесту спростовують: «З вуст міністра внутрішніх справ Авакова прозвучало нічим не підтверджене повідомлення про участь військовослужбовців 30-ої ОМБр у подіях навколо телеканалу. Наші військовослужбовці гідно, з честю виконують бойові завдання у визначених районах, тому не мають часу та корисної цілі у сумнівних акціях. Що стосується бійців, які відслужили та звільнені з військової служби, то вони перевірені високою ціною війни, і не беруть участь у комусь вигідних подіях, зокрема — у можливих політичних іграх».
На думку керівництва бригади, подібні заяви не лише компрометують та дискредитують 30-ту ОМБр, а й збільшують спроби дестабілізувати ситуацію в Україні. Це пов’язують із роботою спецслужб РФ та із участю бригади в АТО. «Мабуть, ми комусь добряче насолили з проросійської сторони», — повідомили у прес-службі.
«Нині триває слідство, і підозри поки нікому не пред'явлені. За фактом пожежі відкриті кримінальні провадження за статтями про хуліганство, умисне пошкодження чужого майна шляхом підпалу та перешкоджання професійній діяльності журналістів», — повідомив заступник начальника Головного управління Нацполіції у Києві, начальник слідчого управління Олександр Пивовар.
Юлія КЛИМЧУК