Хроніка 38/2016

РЯТУВАЛЬНИКИ ЗАПРОШУЮТЬ НА ПОКАЗ ТЕХНІКИ
21 вересня, о 14 годині, на території 10-ї державної пожежно-рятувальної частини відбудеться акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти». У програмі: показ пожежної техніки та аварійно-рятувального обладнання, надання допомоги потерпілому та ін. Запрошуємо на свято всіх бажаючих.
Новоград-Волинський міськрайонний відділ Управління ДСНС України у Житомирській області

ОПЕРАТИВНИКИ ЗАТРИМАЛИ НАРКОЗАЛЕЖНОГО ЗЛОДІЯ-РЕЦИДИВІСТА
Раніше засуджений за майнові злочини 34-річний звягельчанин вирішив «заробити» на наркодози у звичайний для нього спосіб. Чоловік обкрадав житлові будинки, освітні та розважальні заклади. Врешті був затриманий оперативниками.
Двоє співробітниць одного із загальноосвітніх закладів міста повідомили про крадіжку грошей та банківської картки з їх сумок, що знаходилися у підсобному приміщенні. Злодій поцупив близько 600 гривень готівкою та зняв з кредитки однієї із потерпілих понад 1300 гривень.
За декілька днів злодій «попрацював» у кабінеті іншого освітнього закладу. Із сумки, що належала 36-річній викладачці, викрав гаманець із грішми та срібну сувенірну ложку. Сума збитку склала 500 гривень.
Заява про крадіжку вартісного мобільного телефону надійшла від 34-річної співробітниці одного з розважальних закладів міста. Гаджет був викрадений із барної стійки.
Також повідомлення про злочин надійшло від 42-річного місцевого жителя. Чоловік розповів, що до його будинку крізь незачинене вікно потрапив невідомий та викрав старовинну ікону вартістю близько 10000 гривень і електроінструменти.
Провівши низку опративно-розшукових заходів, правоохоронцям вдалося вийти на слід злочинця. Ним виявився 34-річний, раніше засуджений за майнові злочини, місцевий житель. У скоєному затриманий зізнався та розповів, що викрадене майно здавав до місцевих ломбардів, а отримані гроші витрачав на наркотики, потреба в яких, з його слів, була щоденною.
— Нині нові злодіяння рецидивіста внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. У рамках розпочатого кримінального провадження поліція встановлює можливу причетність чоловіка до інших подібних правопорушень. Попередньо, за вже скоєні, він може потрапити у місця позбавлення волі на строк до шести років. Вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу, — коментує начальник Новоград-Волинського відділу поліції Юрій Кононенко.
Новоград-Волинський ВП ГУНП

ГУЛЯВ ІЗ СУМКОЮ З НАРКОТИКАМИ
У сумці 21-річного жителя Новограда-Волинського оперативники виявили наркотичну сировину. Нині розпочато досудове розслідування.
На одній із центральних вулиць міста Новограда-Волинського працівники кримінальної поліції помітили молодика, поведінка якого видалася їм підозрілою.
Під час проведення поверхневого огляду у його сумці поліцейські виявили паперовий згорток із подрібненою рослинною масою зеленого кольору, за словами затриманого — коноплею, яку він зберігав для власного вжитку.
За таких обставин на місце події було викликано слідчо-оперативну групу, працівники якої виявлене вилучили та направили на експертизу.
За фактом незаконного зберігання наркотичних засобів (ст.309 ККУ) розпочато кримінальне провадження. Подібні протиправні дії караються штрафом, виправними роботами, піврічним арештом, обмеженням або позбавленням волі строком до 3 років.
zhitomirnews.com

НА ЖИТОМИРЩИНІ ЗА ТИЖДЕНЬ СТАЛОСЯ 27 ДТП, В ЯКИХ 5 ЛЮДЕЙ ЗАГИНУЛИ
За минулий тиждень на території Житомирщини сталося 27 дорожньо-транспортних пригод, в яких 5 осіб загинули, а ще 26 — травмовані. Про це повідомляють в управлінні цивільного захисту облдержадміністрації. Так, у Житомирському та Овруцькому районах 2 людини загинули через наїзд автомобілів. Втратила життя людина в автопригоді, що сталася у Радомишльському районі. Окрім цього, лише за 7 днів в області виникло 190 пожеж. На пожежі загинула 1 особа. Трагедія трапилася 9 вересня у селі Підлуби Ємільчинського району — горів дерев’яний житловий будинок. Вогонь відібрав життя у 64-річного власника оселі. Зареєстровано також 5 повідомлень про випадки невиробничого травматизму. Як наслідок, 1 особа загинула та 11 осіб травмовано.
zhitomir-online.com

ВІДЛУННЯ ВЕЛИКОЇ ВІТЧИЗНЯНОЇ...
З початку року на територї міста та району було виявлено 64 вибухонебезпечних предмета часів Великої Вітчизняної війни. Всі знайдені вибухонебезпечні предмети були вивезені на полігон та знищені групою піротехнічних робіт. Новоград-Волинський міськрайонний відділ УДСНС України у Житомирській області нагадує: виявивши вибухонебезпечні предмети, вживати заходів з позначення/огородження і їх охороні на місці виявлення. Негайно особисто чи по телефону повідомити про це сільську раду, відділ поліції, рятувальників, дирекцію підприємства, колгоспу, школи, домоуправління тощо. Будьте обережні при виявленні вибухонебезпечних предметів, тільки найсуворіше дотримання правил безпеки може виключити випадки підриву.
Новоград-Волинський міськрайонний відділ Управління ДСНС України у Житомирській області

ГРАБІЖНИК УБИВ ГОСПОДАРЯ ДОМУ ТА ПОРАНИВ ЙОГО 82-РІЧНУ МАТІР
У селищі Кам'яний Брід Баранівського району на Житомирщині грабіжник убив господаря дому та поранив його 82-річну матір.
Вночі п'яний, раніше судимий, 32-річний житель Баранівського району проник на подвір`я своїх односельців. Напав із ножем на 59-річного господаря, який спав у літній кухні, та убив його кількома ударами.
82-річна мати загиблого почула шум у дворі, але не могла самостійно підвестися. До неї увірвався чоловік із ножем та травмував їй обличчя, шию та ліву руку. Вимагав зізнатися, де сховали гроші. Украв мобільний телефон та тисячу гривень і втік.
Загиблого чоловіка знайшла його сестра. Вона повідомила про це до поліції. Її матір забрала «швидка».
Правоохоронці вилучили низку речових доказів. Через кілька годин встановили підозрюваного. Знайшли його на сходах 5-поверхового дому поблизу. Той непробудно спав. Коли прийшов до тями, розказав, що шукав грошей на випивку.
Після того, як доведуть його провину, наступні 15 років він може провести за гратами або його можуть «посадити» туди довічно.
gazeta.ua