Наш воркаутер — чемпіон України

Наш воркаутер — чемпіон України

Воркаутер Дмитро Чаплінський — один з постійних ньюзмейкерів спортивної галузі міста. Ще не так давно більшість з нас і гадки не мали, що таке вуличний воркаут, і з чим його «їдять». А після участі Дмитра з товаришем у фіналі телешоу «Україна має талант», численних перемог та акцій з популяризації цього виду спорту, багато хто з городян також захопився турніками.
Діти і підлітки, отримавши класний приклад, стали покращувати фізичну форму і здобули нову корисну можливість зайняти вільний час. Як наслідок — воркаутерів тепер можемо бачити на турніках у центральному парку, на подвір’ях багатоповерхівок та шкільних заходах, у відеороликах в Інтернеті, з їх віртуозними спортивними досягненнями.
А 27 серпня Дмитро Чаплінський повернувся у наше місто з Чемпіонату України із вуличного воркауту, де представляв Житомирську область.
— Отримав дуже багато приємних емоцій та нової мотивації, — поділився Дмитро. — Рівень чемпіонату був надзвичайно високим. Мені пощастило познайомитися з олімпійським чемпіоном, гімнастом Олегом Вєрняєвим. Своєю промовою Олег надихнув учасників чемпіонату, а мені ще й дав слушні поради щодо того, як розвиватися далі. Також на чемпіонаті був присутній мер Києва Віталій Кличко. Виступав я на чемпіонаті першим. Це було дуже відповідально, адже від цього багато залежить. Своїм виступом я задоволений!
Задоволений Дмитро ще й тому, що став чемпіоном України в утриманні силового елементу «Прапорець»(на фото): «Я поставив рекорд — 42 секунди,а рекорд України — 44 секунди».
Наступного року воркаутер налаштований подолати світовий рекорд (65 сек.). Також у номінації «Фрістайл», в якій взяли участь 20 найсильніших учасників України, наш земляк посів почесне шосте місце.
Зараз Дмитро працює над організацією у Новограді-Волинському Фестивалю здорового способу життя — «Strong Spirit Fest». Цікаве дійство відбудеться у Будинку офіцерів, 17 вересня. Початок — о 15 годині, запрошуються усі бажаючі.
Юлія КЛИМЧУК