Легкоатлетичним пробігом добігли до святкування Дня фізичної культури та спорту

Легкоатлетичним пробігом добігли до святкування Дня фізичної культури та спорту

8 вересня у Новограді-Волинському відбулися урочистості з нагоди Дня фізичної культури і спорту, який в Україні щороку відзначається у другу суботу вересня.
Організатором святкового дійства у великій залі міського Палацу культури ім.Лесі Українки, стало управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради.
З нагоди свята керівництво області та міста відзначило за досягнення кращих тренерів, спортсменів, працівників та ветеранів галузі.
* * *

Родзинкою святкувань став легкоатлетичний пробіг представників спортивної громадськості міста. У такий спосіб у нас вирішили надати більшої популярності масовому біговому спорту та військово-патріотичному вихованню.

Організатори кросу — управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради (начальник Наталія Борис) і міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» (директор Володимир Лещенко), власним прикладом пропагували переваги здорового способу життя.
Стартували учасники пробігу від меморіального комплексу загиблим учасникам АТО, поклавши квіти до підніжжя меморіалу та вклонившись загиблим героям.
Маршрут пролягав до 31-го гарнізонного Будинку офіцерів, де для учасників організували патріотичну акцію та закликали усіх об’єднатися у єдину дружну сім’ю, щоб підтримати наших вояків-захисників, які зі зброєю в руках захищають крихкий східний кордон нашої держави.

Учасників заходу привітали перший заступник міського голови Сергій Колотов, начальник управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради Наталія Борис та керівник ГО «Спілка учасників, ветеранів, інвалідів АТО та бойових дій» Володимир Господинчик.
У ході акції відбулася передача прапорів міста громадській організації «Спілка учасників, ветеранів, інвалідів АТО та бойових дій». Прапори міста мають передати військовим Новоград-Волинського місцевого гарнізону, котрі перебувають у зоні АТО.
Наприкінці заходу присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто загинув за Україну, а у небо випустили білі повітряні кульки — символ душ, що полинули у небо.
За матеріалами відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради