Виховання дітей — це обов’язок, але не усі про це знають...

Впродовж 5-9 вересня спеціалістами служби у справах дітей проводився прийом громадян з питань захисту житлових і майнових прав дітей, призначення опіки щодо дітей, неналежного виконання батьківських обов’язків, надання висновків про доцільність позбавлення батьківських прав тощо. Відвідувачам надано відповідні консультації для подальшого вирішення долі дітей, згідно з вимогами чинного законодавства.
З десятьма батьками проведено роз’яснювальні бесіди, під час яких наголошено про відповідальність, згідно з діючим законодавством за ухилення від виконання обов’язків щодо виховання та утримання дітей.
З метою перевірки стану утримання та виховання дітей, які проживають у сім’ях, що опинились у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають у сім’ях опікунів/піклувальників, службою у справах дітей 7 та 9 вересня організовано і проведено рейди «Діти в сім’ях», під час яких обстежено умови проживання дітей у семи сім’ях.
Працівники служби у справах дітей Новоград-Волинської міської ради взяли участь у 6-ти судових засіданнях.
Особам із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які досягли повноліття у 2016 році, підготовлено та направлено листи щодо необхідності звернення до Новоград-Волинського МЦ СССДМ з метою подальшої соціальної підтримки.
Підготовлено і направлено до служби у справах дітей Житомирської ОДА інформацію на лист Мінсоцполітики України від 08.09.15 р. №323/0/15-15/57 про влаштування дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, до сімейних форм виховання, звіт про проведення профілактичних рейдів під час літніх канікул, інформацію про результати проведення І етапу Всеукраїнського заходу «Урок».
Підготовлено проекти рішень виконавчого комітету «Про захист прав та законних інтересів дітей», «Про захист житлових і майнових прав дітей», «Про влаштування дітей», «Про затвердження висновків органу опіки і піклування», «Про внесення змін до складу комісії з питань захисту прав дитини», «Про внесення змін до складу колегії служби у справах дітей», які будуть розглянуті на засіданні виконавчого комітету 14.09.2016 року.
Направлено відповіді і запити до установ, підприємств, організацій різних форм власності, а також відповіді на звернення громадян.
Cлужба у справах дітей Новоград-Волинської міської ради