На кого чатує шприц у траві біля школи?

На кого чатує шприц у траві біля школи?

Тиждень минув з того часу, коли, йдучи з батьківських зборів у ЗОШ №2, батьки нашого класу побачили шприц. Використаний, з відкритою голкою, він лежав обабіч дороги, по якій щодня ходять до школи учні. На цю голку у траві може наступити кожна дитина, котра надумає скоротити дорогу чи побавитися у хованки...
Така картина, на жаль, давно не є дивиною у нашому місті. Багатьом городянам доводиться час від часу зустрічати небезпечні знахідки у своїх мікрорайонах, на одних і тих самих вулицях. Але шприци продовжують валятися і представляти небезпеку для людей, у тому числі — для дітей!
Наші читачі розповідають, що знаходять використані шприци під парканами своїх будинків у мікрорайонах, де є точки з розповсюдження наркотиків. Тож новій поліції, серед багатьох проблем, є над чим працювати. Тим паче, що робота правоохоронців реформується, і багато сказано про те, що нова поліція нарешті стане дієвою.
Держава витрачає багато коштів на різні програми боротьби зі СНІДом, але нікому нема діла до того, що джерелом зараження може стати ось такий «невинний» шприц з відкритою голкою.
Юлія КЛИМЧУК