Пожежні-рятувальники відзначили своє професійне свято

Пожежні-рятувальники відзначили своє професійне свято

17 вересня в Україні відзначали День рятівника. У 10-й державній пожежно-рятувальній частині Новограда-Волинського відбулися урочистості, на які привітати рятівників з нагоди професійного свята завітала міська та районна влада.


Міський голова Віктор Весельський зазначив: «Наразі розпочинається складний процес реформування державної служби з надзвичайних ситуацій. Дану інформацію повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, анонсуючи масштабні реформи у структурі служби. Сутність реформування, безперечно, відобразиться і на вашій діяльності. Однак, переконаний, що ви й надалі будете збагачувати кращі традиції своєї професії, віддано і сумлінно виконувати покладені на вас обов’язки.
У 2016 році, відповідно до Міської цільової програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2015-2018 роки, з міського бюджету на при-
дбання палива для ліквідації надзвичайних ситуацій на території міста було виділено та профінансовано 130 тисяч гривень. Тож, міська влада не стоїть осторонь проблем державної пожежно-рятувальної частини міста. І надалі сприятиме їх вирішенню».
Очільник міста висловив подяку усім, хто присвятив життя нелегкій професії. Побажав бійцям служби порятунку міцного здоров’я, достатку, сімейного затишку, благополуччя та успішного виконання службових обов’язків.
Під час заходу кращих працівників нагородили Почесними грамотами та подяками. Затим для запрошених гостей було організовано екскурсію пожежно-рятувальною частиною, продемонстровано закуплені за кошти з міського бюджету спецодяг для пожежних-рятувальників та обладнання для евакуації потерпілих з транспортного засобу при ДТП.
Як зазначив заступник начальника 10-ї ДПРЧ Андрій Наумець, з початку 2016 року працівниками частини було ліквідовано 157 пожеж, з них: 55 — на території міста, 102 — на території району. Крім того, надавалася допомога у восьми випадках відповідним службам міста, а також у трьох випадках ДТП.
Андрій Михайлович наголосив, що пишається працівниками частини, адже їхня робота без перебільшення потребує мужності, витримки та відваги. А також розповів про один із випадків, який справді заслуговує поваги.
Нещодавно за залізничним переїздом у місті, завдяки зусиллям пожежних-рятувальників, вдалося врятувати літню жінку, яка застрягла у каналі меліорації та тривалий час провела у водоймі. Випадковий перехожий викликав карету швидкої допомоги та пожежних-рятувальників. Прибувши на допомогу, один із бійців служби на руках виніс постраждалу на тверду поверхню, де медиками було надано першу медичну допомогу.
Недарма гасло Державної служби з надзвичайних ситуацій — «Запобігти. Врятувати. Допомогти». У цих трьох словах полягає сенс діяльності пожежно-рятувальної служби, адже щодня бійці служби порятунку, приймаючи виклик стихії, кидаються у бій, рятуючи сотні людських життів.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради