У місті збирають підписи за відставку начальника Водоканалу

У місті збирають підписи за відставку начальника Водоканалу

Підняття тарифів на воду (новий запропонований тариф має сягнути 33 грн. 31 коп. за куб. м) продовжує займати лідируючі позиції у рейтингу обурення городян. Одні називають цей факт розчаруванням в обіцянках влади, у передвиборній програмі якої було цей тариф зменшити, інші — шукають винних. Зрозуміло, у цьому немає нічого поганого, адже відстоювання інтересів громади — ознака демократичного суспільства. Якщо, звісно, робиться це не лише задля популізму, як в Україні часто буває.
Активним противником намірів Водоканалу підняти тарифи на послуги водопостачання та водовідведення є міська організація Радикальної Партії Олега Ляшка. У середу, 21 вересня, біля входу у центральний Парк відпочинку місцеві «радикали» провели мітинг з цього питання. Цікаво, що серед небайдужих громадян, які прийшли на зібрання, найбільше виявилося представників старшого віку. Молодше покоління це питання також хвилює, але йому, очевидно, доводиться у робочий день заробляти гроші, щоб потім платити за усі збільшені тарифи… Тому молодь на зібранні була представлена у меншості.
Як зазначив на сторінці у мережі організатор мітингу: «Явка держслужбовців — майже «нуль», за винятком одного представника влади». Хтось із цього приводу покепкував, що владна команда вчергове вирушила у відрядження замість уваги до нагальних питань.
Учасники мітингу підтримали резолюцію, у якій звернулися до міської ради та міського голови В.Л.Весельського з вимогою відставки начальника водоканалу А.В.Левицької (з цього приводу розпочато збір підписів), створення комісії міськради з розглядом усіх складових тарифу, звіту міського голови про роботу комунальних підприємств міста.
Голова міської організації «радикалів» Василь Остапчук подякував громаді за небайдужість, зазначивши, що «максимально допустимий тариф на водопостачання та водовідведення — 24 грн/м3» і «вирішувати проблеми міста будемо спільно».
Наступного дня, коли верстався номер, у четвер, 22 вересня, оголошення заяви резолюції мітингу було включено до порядку денного сесії міської ради. Далі буде…
Юлія КЛИМЧУК
Фото Сергія ЩУРУКА