Депутати розглянули екологічний стан річки Случ

Депутати розглянули екологічний стан річки Случ

У малій залі Будинку рад 21 вересня, під керуваннням голови постійної комісії Ігоря Михнюка та за участі заступника голови районної ради Анни Громико, голови райдержадміністрації Володимира Михнюка, заступника голови райдержадміністрації Андрія Подіка відбулося засідання постійної комісії районної ради з питань АПК, регулювання земельних відносин, екології та використання природних ресурсів.


На засіданні постійної комісії розглянули питання екологічного стану басейну річки Случ.
Завідувач Новоград-Волинським відділом лабораторних досліджень Людмила Прохор повідомила, що наразі за 6 показниками, які робить їх відділ, станом на 15 вересня цього року, відхилення були виявлені лише за одним показником, а це значно нижче, ніж навесні.
Щоб впевнитись у покращанні ситуації, депутати рекомендували Людмилі Миколаївні провести мікробіологічне дослідження ще раз, зробивши забір води з річки перед початком міста Новограда-Волинського та при витоку річки з міста.
Не менш важливе значення для нашого району має робота лісгоспу АПК та стан його лісів. У минулому році депутати виїздили робочою групою на території лісів даного підприємства та бачили реальний стан діяльності підприємства.
На комісії головний лісничий ДП «Новоград-Волинський лісгосп АПК» Руслан Остапчук повідомив, що в цьому році проводились насадження нових дерев; як тільки підуть дощі, що створить відповідні сприятливі умови, проведуть спалювання гілок дерев після рубки. Членами комісії були внесені зауваження щодо обліку вирубки деревини та запропоновано створити електронний облік, що дасть можливість вести контроль за рубкою лісу.
Віктор Федорук підняв питання створення іхтіологічного заказника на р. Случ на території Курчицької сільської ради. Метою створення заказника є збереження запасів риби в річці, у разі будівництва на цьому відрізку накопичувальної гідроелектростанції. За відсутності достатньої інформації, депутати прийняли рішення рекомендувати РДА вивчити детально ситуацію, що утворилась, та доцільність створення даного заповідника місцевого значення.
Серед іншого, присутні на комісії заслухали інформацію про хід проведення жнив у районі.
Завдяки плідній та злагодженій роботі депутатів районної ради і запрошених на комісію, обговорили вкрай важливі питання покращання екології району.
nv-rayrada.zt.gov.ua