Хроніка 41/2016

УЗЯВ НА РОБОТУ ДРУЖИНУ — СПЛАТИВ… ШТРАФ
За результатом розгляду адміністративного протоколу Новоград-Волинської місцевої прокуратури суд визнав винним голову сільської ради у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-7 КУпАП, та накладено стягнення у виді штрафу.
Під час вивчення стану додержання вимог антикорупційного законодавства встановлено, що сільський голова в 2016 році видав розпорядження про прийняття на посаду художнього керівника Будинку культури села свою дружину.
Такими діями посадовець порушив антикорупційне законодавство, оскільки не повідомив письмово колегіальний орган (сільську раду) про конфлікт інтересів, який виник унаслідок виданих ним розпоряджень про прийняття на роботу.
Наразі рішення суду виконано, штраф сплачено у повному обсязі.
Прес-служба прокуратури Житомирської області

АРЕШТ 75 ТОНН ВУГІЛЛЯ ВИЗНАНО ЗАКОННИМ
Новоград-Волинська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом забруднення атмосферного повітря внаслідок протиправного виготовлення деревного вугілля, за ч.1 ст.241 КК України.
Установлено, що в с.Наталівка Новоград-Волинського району, без відповідних правовстановлюючих документів та дозволів контролюючих органів, приватний підприємець виготовляв деревне вугілля, спалюючи деревину у спеціально пристосованих ємкостях, забруднюючи атмосферне повітря.
У ході слідства за клопотанням, погодженим із процесуальним керівником, слідчим суддею накладено арешт на обладнання з виготовлення деревного вугілля та на 75 тонн готової продукції. Судом апеляційної інстанції зазначене рішення залишено в силі.
На даний час, за результатами накладеного арешту, з місця незаконного випалювання вугілля вилучено 6 металевих ємкостей та понад 20 тонн деревного вугілля.
Триває досудове розслідування, яке проводиться місцевим відділом поліції.
Прес-служба прокуратури Житомирської області

РОЗПОЧАВСЯ МІСЯЧНИК ДОБРОВІЛЬНОЇ ЗДАЧІ ЗБРОЇ
Із метою виведення зброї, боєприпасів, вибухівки та спеціальних засобів із незаконного обігу, Національною поліцією України, з 1 по 31 жовтня 2016 року, проводиться місячник добровільної здачі зброї.
Громадяни, які добровільно звернуться до поліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються ними незаконно, згідно з вимогами статті 263 Кримінального кодексу України, звільняються від кримінальної відповідальності.
Більше того: якщо громадянин у вказаний термін добровільно здав до Національної поліції України мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, то в подальшому, після оформлення відповідних документів, він має можливість зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах.
04141.com.ua

У БЕРДИЧЕВІ ЧОЛОВІК «ПО П’ЯНІ» УБИВ НАПАРНИЦЮ-ОХОРОНЦЯ
У вбивстві 52-річної жінки-охоронця ВАТ «Бердичівський м’ясокомбінат» обгрунтовано підозрюють її напарника, з яким та чергувала у ніч убивства. Про це 3 жовтня повідомив сайт Головного управління Нацполіції в Житомирській області.
«1 жовтня до Бердичівського відділу поліції надійшло повідомлення про виявлення на одному із місцевих підприємств тіла 52-річної жінки з травмами голови. Поліцейські оперативно встановили та затримали підозрюваного у вбивстві», — інформує відділ комунікації.
Поліція розповідає: інформація про страшну знахідку надійшла до них близько 7:40. Тіло 52-річної бердичівлянки, яка працювала на місцевому підприємстві охоронником, було виявлено на прохідній.
«За вказаною адресою виїхали слідчо-оперативні групи ГУНП і Бердичівського відділу поліції. Під час огляду тіла загиблої правоохоронці виявили ушкодження у вигляді рублених ран голови», — йдеться у повідомленні.
Зі слів начальника Бердичівського ВП ГУНП Ольги Зінченко, в одному з приміщень підприємства було виявлено ще одного охоронника, котрий спав нетверезим сном. Це — житель Рівненської області, який тієї ночі чергував разом із загиблою. Попередньо було встановлено, що він міг бути причетним до вчинення вбивства своєї колеги. Згодом поліцейські зібрали низку беззаперечних доказів його вини.
«Коли підозрюваного привели до тями, він не зміг пригадати всіх подробиць вечора, що минув. Спромігся підтвердити, що між ним та потерпілою стався конфлікт після спільного розпивання спиртних напоїв. Подальшого розвитку подій чоловік не пам’ятає», — інформує поліція.
За вчинене вбивство чоловікові може загрожувати від 7 до 15 років позбавлення волі.
Житомир.info

ВИЛУЧИЛИ НАРКОТИКИ
1 жoвтня на oдній із вулиць м.Новoград-Вoлинський правooхоронці пoмітили чолoвіка, який повoдив себe підoзріло. Під час пoверхневого oгляду у кишені штанів виявили мeдичний шприц, чaстково зaповнений рідинoю кoричневого кoльору. За слoвами 42-річнoго житeля рaйцентру, цeй зaсіб він збeрігав для влaсного вжитку.
Нa місце події прибулa слідчо-оперaтивна групa Новогрaд-Вoлинського відділу пoліції, прaцівники якoї виявлeне вилучили та нaправили на експeртизу.
04141.com.ua

З КАРАБІНАМИ НА «ТОЙОТІ»
Поблизу Новограда-Волинського, на 235-му км автодороги «Київ-Чоп», патрульними був зупинений автомобіль «Toyota Land Cruiser», водій якого порушив ПДР.
У ході огляду автомобіля працівниками поліції виявлено 3 одиниці вогнепальної зброї без відповідних дозвільних документів, а саме: карабіни «BLASSER 93» та «MAGNUM», з оптичними прицілами.
На місце події викликана слідчо-оперативна група Новоград-Волинського відділу поліції. Слідчим вилучено зброю для проведення подальшої експертизи. Наразі проводяться всі необхідні слідчі дії для з’ясування ситуації.
04141.com.ua