«Авангард» прокидається: після нічиєї з лідером — перемога над ФК «Бердичів»

«Авангард» прокидається: після нічиєї з лідером — перемога над ФК «Бердичів»

Перетнуло екватор друге коло чемпіонату області з футболу. У 14-му турі, що відбувся у суботу, 1 жовтня, «Звягель» відпочивав, оскільки у вищій лізі тепер — непарна кількість команд (після зняття з розіграшу обласного «ЖитомирПлюса»). «Авангард», який посідав передостаннє місце у турнірній таблиці, приймав удома одного з претендентів на призову трійку — ФК «Бердичів».
Зважаючи на турнірне становище, зрозуміло, що перед грою бердичівляни вбачалися фаворитом. Та й друге коло для «Авангарду» не складалося в плані результатів. У трьох матчах було здобуто лише нічию при двох поразках. Щоправда, поступившись андрушівській «Фортуні» (1:6) та городницькому «Поліссю» (0:1) — обидва рази вдома, «Авангард» спромігся зіграти — 2:2 на виїзді із СК «Коростень» — поточним лідером і головним претендентом на обласне чемпіонство.
Гра проти ФК «Бердичів» розпочалася зі швидкого голу господарів. Ще не всі вболівальники вмостилися на трибунах, як після удару Тимофія Диняка з-за меж штрафного майданчика м’яч влетів точно у праву від бердичівського воротаря «дев’ятку» — 1:0. Гарний початок, який змусив гравців гостей нервувати, кричати один на одного і помилятися у простих ситуаціях.
Під кінець першого тайму «Авангард» скористався такими помилками двічі. Обидва рази контратаки були розіграні, як по нотах, виводячи гравця господарів віч-на-віч із воротарем «Бердичева» (відзначилися голами Дмитро Демчик і Сергій Литвиновський). Тож, перший тайм завершився з рахунком 3:0, і «Авангард» пішов на перерву (вперше за багато матчів) під оплески вдячних уболівальників.
У другій половині гри «Бердичів» обсів ворота «Авангарду». Господарі організовували свої контрвипади. І повинні були знімати питання про переможця задовго до фінального свистка. Натомість гості сквитали один гол, і кінцівка матчу, попри перевагу у два м’ячі, видалася нервовою.
Рефері компенсував до основного часу гри аж шість хвилин. І саме тоді сталося головне нещастя матчу. На чужій половині поля, намагаючись потримати м’яч, щоб згаяти лічені до перемоги секунди, важкої травми зазнав гравець «Авангарду» Сергій Литвиновський. Він отримав удар ззаду по ногах, тієї ж миті впав на газон, і стало очевидно, що ситуація серйозна.
Нерозуміння й обурення з боку вболівальників викликала в цьому випадку робота бригади «швидкої», що чергувала на матчі. Ніякою оперативністю, як кажуть, тут і не пахло. А ноші, на яких мали винести травмованого з поля, гравці команди господарів самотужки несли через усе поле, бо у «швидкій» ніяк не могли вирішити, яким чином їм краще під’їхати до місця події… Тут хочеться нагадати очевидне, що матч чемпіонату області з футболу — це масовий захід, і всі оперативні служби, залучені до його обслуговування, мають бути щосекунди напоготові, а не просто в холодку відбувати наряд.
Отже, «Авангард» переміг із рахунком 3:1 і тепер має 14 очок у 12 іграх. На одне очко більше (так само після 12 ігор) — у новоградського «Звягеля». Нижче наших у турнірній таблиці розташувалося тільки олевське «Полісся» (4 очки). Проте обидві новоградські команди мають реальні шанси покращити своє турнірне становище, оскільки щільність команд у лідируючій групі доволі висока. Наразі важко говорити про боротьбу за призову трійку, але у п’ятірку кращих хтось із наших таки мусить потрапити.
У наступному турі, що відбудеться 8 жовтня, «Авангард» поїде в гості до олевського «Полісся», а «Звягель» прийматиме вдома андрушівську «Фортуну», яка відчайдушно бореться за чемпіонство з коростенцями.
Олег БРЮХАНОВ