«Звягель» і «Авангард» здобувають перемоги!

У 15-му турі чемпіонату Житомирської області з футболу, ігри якого відбулися 8 жовтня, «Звягель» і «Авангард» набрали по три очки. І якщо «Авангард» переміг на виїзді головного аутсайдера першості — олевське «Полісся» — з рахунком 2:1, то «Звягель» у домашніх умовах зустрівся з командою з лідируючої групи.
У гості до «Звягеля» прибула андрушівська «Фортуна», яка все ще зберігає теоретичні шанси потіснити з першого місця СК «Коростень».
Попри те, що у «Фортуни» напередодні цього туру було аж на 10 очок більше, ніж у «Звягеля», матч першого кола між цими командами в Андрушівці завершився внічию — 3:3. Додавав інтриги протистоянню і той факт, що лідер атак нинішнього «Звягеля» — Ярослав Корнійчук — у першому колі грав за «Фортуну».
Саме Ярослав у самісінькому дебюті гри мав стовідсотковий момент, щоб вразити ворота колишніх одноклубників. Після удару з дальньої дистанції воротар «Фортуни» відбив м’яча перед собою, а добивання з кількох метрів виявилося невдалим: Корнійчук не влучив у ворота…
Ще через декілька хвилин звягельчани після прострілу з флангу створили схожий момент, однак і тут удар із близької відстані прийшовся повз порожній кут воріт.
Єдиний гол, що вирішив питання про переможця, провів у другому таймі Ярослав Корнійчук. Йому вдалося, як кажуть, закинути м’яча «за комірець» воротарю «Фортуни», коли той далеко залишив лінію воріт.
Отже, «Звягель» і «Авангард» синхронно покращили своє турнірне становище, маючи 18 і 17 очок відповідно після 13 ігор. Лідер — СК «Коростень» (28 очок). Далі — «Фортуна» (25 очок, 14 ігор). На третьому місці — городницьке «Полісся», яке у другому колі видало п’ятиматчеву переможну серію і тепер має 23 очки (14 ігор).
Між лідерами і командами з Новограда із 19 очками розташувалися ФК «Бердичів» і «Мал». Тож, перспективи турнірного росту залишаються: «Авангард» найближчої суботи зустрінеться вдома з житомирським «Поліссям» (17 очок), а «Звягель» вирушить на гру до Городниці.
* * *

У чемпіонаті Новоград-Волинського району з футболу, де відбувся 21 тур, відзначимо другу поспіль поразку дострокового чемпіона. «Нива» (Майстрів) цього разу поступилася «Фортуні» зі Слободи Романівської — 3:1.
У першій лізі команди з Піщева, Горбаші, Наталівки й Дідовичів, котрі в турнірній таблиці йдуть у межах трьох очок, здобули перемоги. Враховуючи, що результати деяких попередніх матчів знаходяться на розгляді контрольно-дисциплінарної комісії, останній тур, що зніме чемпіонське питання, обіцяє бути спекотним.
Олег БРЮХАНОВ