Новоградці спробують позбутися «російського» орла на гербі міста

Новоградці спробують позбутися «російського» орла на гербі міста

\"НовоградціУ Новограді-Волинському проведуть громадське обговорення щодо внесення змін до герба та прапора міста. Про це йдеться на сторінці у «Facebook» Новоград-Волинської міської ради.
«Міська рада вносить на розгляд та обговорення територіальної громади міста звернення громадської організації «Добровільне об’єднання Самооборона» щодо внесення змін до герба та прапора міста, а саме: вилучити з них фрагмент російської символіки — частину двоголового орла з короною», — йдеться у повідомленні відділу культури Новоград-Волинської мерії від 7 жовтня.
Бажаючі висловитися з даного приводу можуть звертатися у відділ культури міської ради письмово за адресою: 11701, площа Лесі Українки, 9, м.Новоград-Волинський, Житомирська область; електронна адреса: nv_kultura@meta.ua; тел.: (04141) 5-51-13 (телефонні дзвінки фіксуватимуться).
Також можна звертатися письмово на ім’я міського голови та через офіційний сайт Новоград-Волинської міської ради (рубрика «Електронні звернення»). Всі думки будуть враховані під час підведення підсумків громадського обговорення, яке відбудеться не раніше 15 листопада 2016 року, — зазначає відділ культури.
Довідково. Герб міста Новограда-Волинського затверджений 12 жовтня 1994 року рішенням Новоград-Волинської міської ради. Автор герба — Микола Олександрович Босенко, член Спілки архітекторів України.
Як повідомляв «Житомир.info», у 2015 році мер Новограда-Волинського запропонував перейменувати Україну, а офтальмолог — підкорегувати державний Гімн.
Житомир.info