Навіщо нам львівське? У нас свого дівати нікуди…

Навіщо нам львівське? У нас свого дівати нікуди…

Новоград-Волинська міська рада відмовила ТОВ «АВЕ Львів» у захороненні твердих побутових відходів. Про це повідомляє відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради. Тим часом львівська фірма незаконно викидає сміття на Житомирщині…
У серпні 2016 року ТОВ «АВЕ Львів» звернулося з листом на ім’я міського голови В.Л.Весельського з проханням надати допомогу у вирішенні проблеми із захороненням відходів та дозвіл на розвантаження автомобілів підприємства «АВЕ Львів» на полігоні у м.Новоград-Волинський. Аргументувало підприємство це тим, що, внаслідок трагічних подій на полігоні твердих побутових відходів у с.Великі Грибовичі, станом на сьогодні підприємства-перевізники Львова не мають можливості проводити захоронення відходів. «Наше підприємство обслуговує не лише житловий сектор Львова, а також численні бюджетні організації, такі як лікарні, поліклініки, садочки та школи. Незабір відходів із вищезгаданих місць, їх накопичення може призвести до антисанітарного стану у місті, чого ми з усіх сил намагаємось недопустити. Плановий обсяг відходів становить 40 тонн в день», — йшлося у листі.
«Розглянувши звернення ТОВ «АВЕ Львів», Новоград-Волинська міська рада відмовила підприємству у наданні допомоги у вирішенні даної проблеми. Зокрема, у листі-відповіді було зазначено: «Частина полігону твердих побутових відходів у м. Новоград-Волинський, яка у 2007 році була здана в експлуатацію, на сьогодні переповнена та вичерпала свої можливості. Друга частина полігону твердих побутових відходів знаходиться на стадії будівництва». Отож, надати таку допомогу немає можливості», — йдеться в повідомленні міської ради.
У той же час львівська фірма незаконно викидає сміття на Житомирщині. Вантажівки із львівськими номерами звозять відходи на територію Ружинського району Житомирської області. Про це 3 жовтня повідомила прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.
«2 жовтня на території Ружинського району поліція склала адмінпротокол про несанкціонований вивіз сміття. Порушником виявилася львівська фірма, яка займається перевезеннями, — ТОВ «Танк Транс Україна». Вiдправник вiдходiв — ТОВ «АВЕ Львів», що займається збором i вивезенням смiття. Увечері 2 жовтня автомобіль із львівськими номерами без жодних дозволів на викиди смiття та попереджень висипав побутові відходи у Ружинському районі, у тому числi — безпосередньо на проїжджу частину», — інформує прес-служба.
За словами голови Ружинської РДА Наталії Скавінської, це вже другий такий випадок.
Ружинський район. Сміття викинули серед поля
«Декілька машин сміття було залишено у с.Зарудинці 28 вересня. Тоді зловмисників упіймати не вдалося. Але це були не місцеві жителі, адже кількість відходів складає норму для цього села на 2 роки. Після першого випадку було встановлено чергування. Цього разу вдалося затримати водія та ідентифікувати виконавця», — говорить Наталія Скавінська.
Як заявив т.в.о. голови Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич, дозволів на викид сміття цій фірмі ніхто не давав, — наголошують в ОДА.
«Такі дії є неприпустимими. В оперативному порядку на місце буде направлена екологічна інспекція. Керівники інших районів також мають взяти на контроль цей випадок, аби недопустити несанкцiонованих викидiв. Викидати сміття з iнших регiонiв без попереджень i без дозволiв на території нашої області та погіршувати екологічну ситуацію ми не дозволимо», — цитує Гундича прес-служба.
Речник Головного управління Нацполіції в Житомирській області Алла Ващенко розповіла, що факт звозу сміття дійсно був зафіксований, і, ймовірно, він не одиничний.
Підготував Олег БРЮХАНОВ
Фото Житомирської ОДА
та Василя ОСТАПЧУКА