Хроніка 43/2016

Хроніка 43/2016

З МОСТУ ВПАЛА «ДЕВ’ЯТКА»: ДВОЄ ЗАГИБЛИХ...
16 жовтня на дорозі в Ємільчинському районі загинули водій і пасажир, ще два юнаки перебувають у лікарні. Про це повідомив відділ комунікації головного управління поліції в Житомирській області.


«Дорожньо-транспортна пригода сталася 16 жовтня, уночі. На заокругленій ділянці дороги між селами Великою та Малою Глумчею водій «ВАЗ-21099» не впорався з керуванням транспортного засобу. У результаті керманич та пасажир загинули на місці, ще двоє пасажирів були госпіталізовані із травмами різного ступеня тяжкості», — інформує відділ комунікацій.
У поліції інформують, що повідомлення про пригоду надійшло близько 1:40 16 жовтня. На місці події працівники слідчо-оперативної групи встановили, що ДТП сталася о 1:00. Автомобіль «ВАЗ-21099», за кермом якого перебував 16-річний житель с.Запруди Ємільчинського району, рухаючись у напрямку с.Мала Глумча, впав з мосту.
«Попередньо ДТП сталася через те, що 16-річний водій, не вибравши безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням транспортним засобом. У результаті сам керманич, студент Новоград-Волинського технікуму, та 16-річний пасажир, одинадцятикласник однієї зі шкіл району, який знаходився на передньому сидінні авто, загинули від отриманих травм на місці. Ще двоє пасажирів, 16 та 15 років, із численними травмами та забоями були доставлені до районної лікарні. Згодом було встановлено, що юнаки перебували у стані алкогольного сп’яніння», — інформує поліція.
За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Триває з’ясування всіх обставин.
Житомир.info
Фото ГУ НП в Житомирській області
«ЖИГУЛІ» НАСМЕРТЬ ЗБИЛИ ЧОЛОВІКА В ІНВАЛІДНОМУ ВІЗКУ
Увечері 16 жовтня водій автомобіля «ВАЗ-2103» не помітив на дорозі інваліда-візочника і наїхав на нього. Потерпілий помер у лікарні. Про це повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.
Фатальна ДТП сталася 16 жовтня, близько 19:00, на автодорозі «Новоград-Волинський — Шепетівка», між селами Радулино та Зелений Гай у Баранівському районі.
«За попередніми даними, водій автомобіля «ВАЗ-2103», 46-річний житель Хмельницької області, під час роз’їзду із зустрічним автомобілем не помітив чоловіка, який пересувався в інвалідному візку, та здійснив наїзд на нього. Унаслідок ДТП травми отримав 55-річний житель с.Зелений Гай. Чоловіка було госпіталізовано, однак врятувати йому життя не вдалося», — інформує поліція.
Нині за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України розпочато досудове розслідування. Триває з’ясування причин та обставин події.
Житомир.info

У РАЙОНІ ВИЯВИЛИ ДВА АРСЕНАЛИ БОЄПРИПАСІВ
17 жoвтня на окoлиці с.Федoрівка Нoвоград-Вoлинського району місцeвий житeль нaтрапив нa арсeнал бoєприпасів чaсів минулoї війни: 16 артилeрійських снaрядів, мінoметну міну, 11 ручних грaнат тa 6 підривників. Прo це інформує упрaвління ЦЗН Житoмирської ОДА.
Цьoго ж дня житeль с.Сусли виявив 3 артилeрійських снaряди тa мінoметну міну.
Групa пірoтехнічних рoбіт Упрaвління ДСНС Укрaїни в облaсті знешкодила нeбезпечні знaхідки у спeціально відвeденому місці.
Зaгалом із почaтку року, стaном на 15 жoвтня, на тeриторії облaсті виявлeно і знeшкоджено 814 вибухонeбезпечних прeдметів.
04141.com.ua

ПOЛІЦЕЙСЬКІ ВИКРИЛИ ВЕЛОКРАДІЯ
17 жовтня до Новoград-Вoлинського відділу пoліції звeрнулася 73-річна жителька с.Киянка із заявою про крaдіжку з її підсобного приміщення. На місці події пoліцейські з’ясувaли, що минулої ночі з домогосподарства жінки було викрадено 2 велосипеди. Зловмисник потрaпив усерeдину, зірвавши навісний замoк.
Прaцівники підрозділу прeвентивної діяльнoсті встaновили, що до вчинeння кримінальнoго правопoрушення причeтний 51-річний односелець заявниці. Чoловік у скoєному зізнався.
04141.com.ua

У ЖИТОМИРІ ЗАТРИМАЛИ ПІДОЗРЮВАНИХ У РОЗБІЙНОМУ НАПАДІ НА РАБИНА
16 жовтня на автовокзалі Житомира поліцейські затримали чотирьох осіб, обгрунтовано підозрюваних у причетності до нападу на громадянина Ізраїлю, що стався уночі з 6 на 7 жовтня. Серед затриманих — двоє чоловіків, яким уже оголошено про підозру у вчиненні розбою, та двоє неповнолітніх дівчат. Про це повідомляють на сайті головного управління Нацполіції в Житомирській області.
«7 жовтня, вранці, до поліції надійшло повідомлення про виявлення під мостом неподалік залізничного вокзалу обласного центру чоловіка з видимими тілесними ушкодженнями без свідомості. Його було негайно госпіталізовано до реанімаційного відділення обласної лікарні, де діагностовано складні травми голови та мозку. Пізніше стало відомо, що потерпілий — громадянин Ізраїлю, 1953 р.н., який лише 5 жовтня в’їхав в Україну», — йдеться у повідомленні.
За вказаним фактом було розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Працівники Управління карного розшуку та Житомирського відділу поліції розпочали комплекс слідчо-розшукових заходів для встановлення осіб нападників та всіх обставин події.
«У результаті підозрювані були встановлені та тривав їх розшук. За оперативною інформацією, після вчинення нападу вони залишили обласний центр, втім за тиждень вирішили повернутись. Відтак уранці 16 жовтня всіх чотирьох поліцейські затримали на автовокзалі м. Житомир. Нападники збиралися втекти за межі Житомирщини. Троє з них — жителі Закарпатської області, ще одна — з Вінниччини», — уточнюють в обласному управлінні Нацполіції.
Нині двом із затриманих, 21-річному та 40-річному чоловікам, оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо двох інших осіб, 13-річної та 16-річної дівчат.
Попередньо встановлено, що вони випадково зустріли потерпілого на залізничному вокзалі, і після нетривалого спілкування між ним виникла суперечка, що згодом завершилася жорстоким побиттям іноземця. У чоловіка нападники відібрали вартісний мобільний телефон та значну суму грошей.
Підозрюваним, відповідно до українського законодавства, загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі.
Житомир.info

МІКРОАВТОБУС НАСМЕРТЬ ЗБИВ ПІШОХОДА
Дорожньо-транспортна пригода сталася 10 жовтня, близько 19:00, на автодорозі «Ємільчине — Андрієвичі».
За попередніми даними, водій автомобіля «Mercedes Benz 308», 33-річний житель Вінницької області, рухаючись по автодорозі «Ємільчине — Андрієвичі», у с.Куліші здійснив наїзд на пішохода, 62-річного місцевого жителя, який знаходився на дорозі. Унаслідок ДТП пішохід від отриманих травм загинув на місці події. Нині у рамках кримінального провадження триває з’ясування всіх причин та обставин події.
Прес-служба ГУ НП в Житомирській області

ЗВЯГЕЛЬЧАНИН ЛЕДЬ НЕ ЗАГИНУВ ПІД ЧАС ПОЖЕЖІ У ВЛАСНІЙ КВАРТИРІ
У Новограді-Волинському сталася пожежа в одній із багатоповерхівок. Внаслідок загоряння дивану ледь не загинув власник однокімнатної квартири. Про це повідомляють на сайті управління ДСНС в Житомирській області.
«15 жовтня, о 21:20, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу, що виникла в однокімнатній квартирі п’ятиповерхового житлового будинку в м.Новоград-Волинський. По прибуттю на місце події вогнеборців 10-ї Державної пожежно-рятувальної частини було встановлено, що помешкання вже повністю заповнене димом. Під час проведення розвідки в апаратах на стиснутому повітрі, в житловій кімнаті бійці ДСНС виявили осередок загоряння — це був диван. Також з’ясувалося, що ще до прибуття рятувальників один із сусідів почув стогін із зазначеної квартири. Вибивши ногою вхідні двері, він побачив господаря (1965 р.н.), який лежав на підлозі у коридорі. Постраждалого було негайно передано лікарям швидкої допомоги», — йдеться у повідомленні.
Силами рятувальників, вже о 21:30, пожежу локалізовано, а о 22:00 — ліквідовано. Також ними недопущено подальшого розповсюдження вогню по всьому помешканню. Пожежею знищено диван і пошкоджено оздоблення стін.
Житомир.info