ХРОНИКА 5/2009

ЗАПЛАНОВАНИЙ ЗЛОЧИН
Коли в будинку зникло світло та одночасно обірвався телефонний дзвінок, 86-річна бабуся в ту мить не могла навіть і подумати, що це були перші кроки до запланованого злочину молодика, який згодом постукав у її двері.
Опинившись зі старенькою один на один, зловмисник зухвало почав вимагати у неї гроші, бо та мала вже отримати пенсію. У відповідь почув, що лишилося лише на хліб. Не отримавши бажаного добровільно, знахабнілий і розлючений молодик накинувся на безпорадну жінку та почав її душити. Бабуся вказала на гаманець, де злочинець знайшов 26 грн. Такого повороту справи зловмисник не очікував, тому кинувся тікати. До міліції зателефонували односельці. Як з’ясували правоохоронці, свого кривдника жінка не змогла добре розгледіти, бо він насунув на обличчя шапку та високо підняв комір куртки. Але для оперативників така інформація лише стала викликом: розшукати та покарати.
Оперативники сектору карного розшуку за підозрою у скоєнні цього злочину затримали 20-річного односельчанина потерпілої. У розмові молодик намагався переконати правоохоронців, що не хотів завдати шкоди старенькій, а просто залякати...
ВИКРАВ ДИТЯЧИЙ ВІЗОК
20 січня на пульт чергової частини міськвідділу міліції зателефонувала гр.І, яка повідомила, що з під’їзду будинку викрали дитячий візок. Злодієм виявився 22-річний місцевий житель, в якого правоохоронці знайшли викрадене. Того вечора хлопець гостював у свого знайомого в цьому ж будинку. Повертаючись додому, молодик вирішив у такий спосіб підзаробити. Вже на тверезу голову каже, що нечистий поплутав.
ЗЛОДІЇВ БУДЕ ПОКАРАНО
19 січня до правоохоронців зателефонувала жителька с.Несолонь, яка повідомила, що в магазині невідомі скоїли крадіжку. Жінка виявила розбите віконне скло та зникнення продуктів харчування.
У ході проведення оперативно-розшукових заходів зловмисників затримано. Ними виявилися місцеві жителі. Перед тим, як вирушити на «діло», молодики «заправилися» високоградусною та прихопили з собою знаряддя для вчинення злочину — молот. Злодії винесли з магазину товарів на суму 175 грн.
Анна ВЛАСЮК, ст.л-нт міліції