ЗВЕРНЕННЯ

На ім’я М.БОРОВЦЯ, М.ІВАНЮКА, В.ГОНЧАРУКА

Ми, рибалки Звягельщини, стурбовані ганебними вчинками браконьєрів, які останніми місяцями на наших водоймищах влаштували просто таки содом і гоморру, нещадно знищуючи рибу. Влітку — сітями та електровудками (побутує вже приказка: річка в клітинку), взимку — так званими «драчами», якими по-звірячому, через лунки, піднімають із дна сонну рибу. Проте, більшу її частину калічать саморобними снастями, і вона гине в воді.
Таке безчинство спостерігається протягом останнього місяця на зимувальних ямах с.Мала Цвіля, с.Курчиця, с.Перемога і нижче по Случі до дамби (Лубчиця). Біля скелі останнього району браконьєри такого наробили лиха, що для того, аби його знешкодили, знадобляться десятиліття!
Разом з тим, нас дивує вседозволеність браконьєрів. Ми вважаємо, що ті, хто повинен від них охороняти наші річки, свідомо закривають на це очі. Тому просимо міську і районну владу негайно вжити заходів із врятування водоймищ у нашому місті та районі від оскаженілих людців. Бо якщо щось цілеспрямовано знищувати, то воно з часом зникне. А ми цього не хочемо, бо думаємо про день завтрашній. Тож, гадаємо, що тільки ви, як влада міста та району, підтримаєте нас і зупините свавілля.
Рибалки Ю.ЛУК’ЯНЧУК, В.ТЕРЕЩЕНКО, Л.ЛАЗОВИЦЬКИЙ, Р.ПУДЗИРЕЙ, Д.КИЗЯК, Г.САМБОЛЯ, М.НІКОЛАЄНКО, П.КОЛЕСНИК, С.ТИМОШЕНКО, В.ІВАНЧЕНКО, М.КОЗАЧОК, П.ПІДКАУРА