Звягельські армреслери — чемпіони світу!

Звягельські армреслери — чемпіони світу!

\"ЗвягельськіЗбірна України з пара-армреслінгу, до складу якої увійшли силачі з Новограда-Волинського і району, здобула командне перше місце на чемпіонаті світу, що проходив із 1 по 10 жовтня у Болгарії.
У чемпіонаті взяли участь збірні команди 52 країн, 20 країн мали у складі спортсменів-пара-армлеслерів. Боротьба точилася на ліву та праву руки серед спортсменів із вадами опорно-рухового апарату, зору та слуху.
У підсумку українська чоловіча збірна стала командою-переможцем, жіноча — здобула друге місце, а в загальному заліку — збірна України виборола першість, випередивши збірні Грузії та Болгарії, що також увійшли до трійки кращих.
\"ЗвягельськіЗдобуток українців — 13 золотих, 8 срібних і 6 бронзових медалей. Найпотужніший вклад у спільну перемогу зробили спортсмени з Житомирщини, на рахунку яких 9 золотих, 1 срібна і 3 бронзові нагороди.
Чемпіонами світу в командному заліку серед чоловіків стали Олександр Зєнченко, Дмитро Луцишин, Олександр Пінчук, Ігор Гуменюк, Сергій Сердюков, Леван Жаміашвілі та Олександр Хіміч.
Серед жінок срібло в командному заліку завоювали Дарія Матюк та Анна Щирська.
В особистому заліку чемпіонські медалі заслужили Дарія Матюк, Анна Щирська, Сергій Сердюков, Олександр Хіміч — на обидві руки, Ігор Гуменюк — на ліву руку. Срібло у боротьбі на ліву руку завоював Олександр Пінчук. Бронзу — Леван Жаміашвілі (на обидві руки) та Ігор Гуменюк (на праву руку).
\"ЗвягельськіСпортсменів до змагань готували старший тренер збірної області Геннадій Данюк, тренери Олександр Харьковець, Денис Опанчук, Руслан Мінгазов, Віктор Захарчук, Ігор Селіхов, Володимир Лук’янчук, Олександр Рассохін.
Усі спортсмени Житомирщини є членами МОК «Фенікс» для осіб з обмеженими фізичними можливостями та представляють Новоград-Волинщину (місто і район).
По приїзду на малу батьківщину спортсменів-переможців привітала районна влада в особі голови РДА Володимира Михнюка та першого заступника голови РДА Наталії Даниленко.
Клуб «Фенікс» запрошує до занять армспортом, пауерліфтингом, футболом, легкою атлетикою, тенісом настільним та стрільбою з луку і пневмозброї у робочі дні — о 17 годині, у суботу — о 10 годині, за адресою: м.Новоград-Волинський, вулиця Ушакова, 34, кімната №12, приміщення Новоград-Волинського економіко-гуманітарного коледжу.
Підготував Олег БРЮХАНОВ