Вогнеборці врятували від знищення полум’ям два помешкання

Вогнеборці врятували від знищення полум’ям два помешкання

29 жовтня, о 17:45, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку в Житомирі. До місця події виїхало 2 відділення вогнеборців 2-ї Державної пожежно-рятувальної частини м.Житомир.
По їх прибуттю горіли кухня та ванна кімната житлового будинку. Як з’ясувалося, власниця оселі поралася на подвір’ї по господарству. Коли повернулася в оселю, то помітила сильне задимлення на кухні. Вона почала швидко відкривати вікна, а в цей час сусід уже викликав надзвичайників.
Силами бійців ДСНС о 18:03 пожежу вдалося локалізувати, а о 19:56 — ліквідувати. Вогнем знищено кухню та ванну кімнату. Подальшому розповсюдженню полум’я рятувальники запобігли.
Ще один житловий будинок загорівся в Житомирі о 20:39. Загальна площа будинку, який на 5 квартир, складає 600 кв.м. Очевидці події, які проживають неподалік, побачивши дим із даху, одразу почали набирати номери служб екстреної допомоги.
На гасіння пожежі виїхало 2 відділення вогнеборців Частини спеціальної техніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення та 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Житомир. Провівши розвідку в помешканні, вони виявили осередок займання на даху, де тліла балка перекриття. Через сильну задимленість рятувальникам довелось застосовувати апарати на стиснутому повітрі.
Локалізація займання відбулася о 21:38, а ліквідація — о 22:16. Вогнем знищено перекриття будинку на площі 10 кв.м.
Внаслідок надзвичайних подій загиблих та травмованих не виявлено. Причини пожеж встановлюють фахівці.
УДСНС України у Житомирській області