Гімназист Олексій Плісак — вперше в місті срібний призер чемпіонату України з боксу

Гімназист Олексій Плісак — вперше в місті срібний призер чемпіонату України з боксу

\"ГімназистНайкращий результат у складі збірної Житомирської області на чемпіонаті України з боксу серед юнаків (м.Надвірна, Івано-Франківська область) — в активі у звягельчанина Олексія Плісака! У ваговій категорії 35,5 кг юнак дійшов до фіналу — єдиний серед 20 колег по команді 2003-2004 р.н.
Особливої ваги цьому успіху додає ще й той факт, що в категорії Олексія було заявлено аж 24 боксери. Втім, маючи неабиякий досвід (60 боїв на всеукраїнських турнірах, із яких 57 — перемоги), вихованець Новоград-Волинської ДЮСШ і СК «Євробокс» зумів вибороти срібну медаль і потрапити до складу збірної України. У тренерському штабі відзначають, що вперше за історію розвитку боксу — олімпійського виду спорту — в Новограді-Волинському місцевий спортсмен досяг такого високого результату.
Як зазначив батько і тренер юнака Леонід Плісак, нині в Новограді створена і функціонує належна база для підготовки майбутніх боксерів-чемпіонів. Трішки цього разу недотягнули до призової трійки ще двоє місцевих вихованців — Іван Ковальчук (ЗОШ №2) та Віталій Свинарський (школа-інтернат) посіли на звітному чемпіонаті п’яті місця.
«24 листопада ми вирушаємо в Харків, де відбудуться підготовчі збори національної команди перед чемпіонатом Європи. Кращі боксери отримають право захищати спортивну честь України», — додав Леонід Плісак.
Загалом учасниками чемпіонату України стали близько 400 боксерів із 24 областей.
Олег БРЮХАНОВ